Parti tánc

2022.10.19. 14:00

Megmutatták Cannes-ban a magyar virtust

Még a cannes-i tengerparton is táncoltak a Balaton Táncegyüttes tagjai a World Folklore Festivalon. A siófoki táncosok öt napot töltöttek Olaszországban és Franciaországban.

Koszorus Rita

A cannes-i tengerparton is táncoltak.

Forrás: Balaton TE FB

Életre szóló élményeket gyűjtöttek a Balaton Táncegyüttes tagjai a nemzetközi World Folklore Festivalon, amelyet Olaszországban és Franciaországban tartottak. A siófoki táncosok egyedüli magyarországi csoportként, meghívásra érkeztek az eseményre, ahol kilenc kelet-közép európai nemzet tánckara képviseltette magát. – Megmutattuk magunkat a fesztiválon, Ipoly-menti, zselici és szilágysági táncokkal – mondta Csuti Péter, az együttes egyik művészeti vezetője. 

Balaton táncegyüttes
Elképesztő élmény volt a tengerparton táncolni. 
Forrás: Balaton TE FB

A Balaton Táncegyüttes 47 táncossal érkezett Olaszországba, s a Tarsoly zenekar kísérte őket. Ennek köszönhetően az egyhetes fesztivál ideje alatt minden este táncházat tartottak a balatoni táncosok. – Egy szálláson voltunk a bolgárokkal, velük olyannyira összebarátkoztunk, hogy már az első este után jelezték, hogy igény volna a táncházra, mesélte Csuti Péter. 

Hozzátette: tagjaik közül többen olyan mesés helyekre juthattak el a World Folklore Festivalnak köszönhetően, ahova egyébként valószínűleg nem lett volna lehetőségük. Kirándulást tettek többek között a Cote d’Azurra, jártak Nizzában és Monacoban is. – Táncoltunk Cannes-ban a tengerparton, de felléptünk San Remoban az olasz dalfesztiválnak is helyszínt biztosító, híres Ariston Színház előtt és a Diano Marino városháza előtt is, sorolta a táncegyüttes művészeti vezetője az élményeket. 

Felléptek a san-remo-i városháza előtt is. 
Forrás: Balaton TE FB

Csuti Péter hozzátette, nemcsak az életre szóló élmények miatt volt fontos ez a turné, de nagy közösségkovácsoló erővel is bír egy ilyen nemzetközi fellépés, ahol ezúttal minden korosztály képviseltette magát. S azoknak is igyekeztek kedvezni a csoport vezetői a lehetőséggel, akik oroszlánrészt vállaltak az év során az együttes sikereinek kovácsolásában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában