ATAFF

2022.10.16. 08:07

Somogyi siker a 2022-es Alexeandre Trauner Art/Film fesztiválon

Pencz Patrik, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának a mozgóképkultúra és médiaismeret alumnusa második díjban részesült a szolnoki ATAFF fesztiválon a Jellyfish című szignálfilmjével.

Pencz Patrik alkotása az országos kereskedelmi televízió csatornák reklám blokkjában népszerűsítette a rendezvényt az elmúlt hetekben. A teltházas megnyitón fellépet a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, beszédet mondott Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere, Richly Gábor a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára és Demeter Éva a fesztivál igazgatója. 

A Szignálfilm- pályázat díjait három zsűri értékelt, melynek tagjai M. Tóth Éva animációs filmrendező, Mikulás Ferenc animációsfilm rendező, a pénzdíjakat Demeter István a Tiszta Mozi Kft ügyvezetője adja át. A zsűri döntése alapján harmadik helyezést ért el Garay Marcell szignálfilmje.

 

Második helyezést elérő Pencz Patrik Jellyfish c. szignálfilmje, ami megmutatja, hogy az igazi művészet egy lebegő állapot. 

 

Az első helyezést pedig Svarcz Enikő érte el akinek a filmje grafikai világa a zsűri szerint friss lendületes tempója fogva tartja a nézőt.

 

 

 

Cikk forrása: ataff.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában