Fotók

2022.11.02. 17:28

Alkotásai ajánlják a művészt Bene János kiállításán

„Ajánlom magamat!” ezzel a címmel nyílt kiállítása a kaposvári Bene János festőművésznek a Kormányhivatal Galériájában szerdán.

Turbéki Bernadett

Fotós: TIBOR KOVACS

A régi filmek hangulatát szerette volna felidézni az idén hatvanötödik születésnapját ünneplő művész a címmel.

– Nem is én, hanem az alkotásaim ajánlanak engem – mondta a művész, aki huszonnyolc, különböző technikával készített műalkotást hozott el a kiállításra, amelyek között szobrok és könyvillusztrációk is találhatók. Két hónapja jelent meg Andrzej Nowak könyve, Az orosz birodalom áldozatai – A birodalom áldozat címmel, amelynek borítóján szerepel egyik festménye. A kiállítás változatos technikákat vonultat fel, régebbi és a közelmúlt alkotásai is megtalálhatók a paravánokon. Bene János az absztrakt portréknak és a családjának is helyet adott a vásznakon, valamint olyan aktuális eseményeket is megjelenített, mint a háború.

Fotók: Kovács Tibor

– A Niké című festményem szinte világít a vörös színével, amelyen a hangsúlyt Niké háború után megmaradt szárnya kapta… – mutatta alkotását a művész, aki az alkotáson kívül a tanításban is meglelte a lehetőséget és szívügyének érezte az alkotótáborokat is, ám hamarosan nyugdíjba vonul. Elárulta: nem pihenni, hanem alkotni fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában