Programok

2022.11.08. 20:49

Az adventre készül Kaposvár

Ahogyan megírtuk, hétfőn érkezett meg Kaposvárra a város karácsonyfája. Díszítése hamarosan elkezdődik, s közben már készülnek az adventi ünnepségsorozatra is a megyeszékhelyen.

G. L.

A város karácsonyfája már megerősített talapzatban várja, hogy felkerüljenek rá a fények, hogy aztán a november 27-én, advent első napján fél ötkor fel is kapcsolják azokat. Ezen a napon gyújtják meg az első gyertyát a kaposvári Kossuth téren. 

 

November 27. 

Szita Károly polgármester köszöntőjét követően Szentpéteri Csilla zeneszerző zenésztársaival ad majd adventi koncertet. A különleges koncerten Gájer Bálint vendégművész is szerepel. 

 

December 1.-2.

A Zselici Alapfokú Művészeti iskola diákjai mutatkoznak be, másnap a Herbstrosen Chor lép fel. 

 

December 4.

Megrendezik a Csiky Gergely Színházban az adventi jótékonysági gálát, majd egészen szilveszter estig különböző előadásokat nézhetnek meg az érdeklődők. A gála előtti hetekben gyűjtést szerveznek, várják a tartós élelmiszert és a jó állapotú játékokat. Az adományokat a Duráczy-iskola tanulói, a Borostyánvirág Anyaotthonban élők és az Ökumenikus Segélyszervezet rászorulói kapják. Az Ökumenikus Segélyszervezet november 28-tól december 13-ig délutánonként várja az adományokat a Kossuth téri faházukban. A szervezet nélkülöző és krí­zishelyzetbe került családokat támogat az adományokkal. 

 

December 6.

A Széles út Egyesület motorosai várják Mikulás-napon a gyerekeket a Kossuth téren. 

 

December 11.

A Somogy Táncegyüttes és az Együd Árpád Művészeti Alapfokú Iskola adventi műsorát tekinthetik meg az érdeklődők, majd a Csillagtestvérek éjszakáján csendes megemlékezést tartanak az elhunyt gyermekek emlékére. 

 

December 17.

17 órától Adventi térzene a Forte Brass Band előadásában. 

 

December 18.

Kaposvár kórusai mutatkoznak be Helyszín: Kossuth tér 

17 óra Rost Andrea és a Hot Jazz Band koncertje Helyszín: Csiky Gergely Színház 

Az adventi időszakban több helyi és somogyi kézműves mutatkozik be a Fő utcán a faházakban, ezek kiszállítása is napokon belül megkezdődik. Úgy tudjuk, hogy a faházakba külön mérőórák lesznek felszerelve, fogyasztás alapján kell értük a kézműveseknek fizetniük. 

Ebben az évben új helyszín lesz az Európa parkban felállított Fénygömb, ahol a Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei lépnek fel november 30-án és december 7-én. De lesz városismereti verseny a Tourinform iroda szervezésében. 


 A részletes programot itt lapozhatod át: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában