Megemlékezés

2022.11.04. 14:46

Emléktáblát avattak a közkedvelt tanáruknak

Kondor Ernő, A vén cigány című magyar nótájának dallamai csendültek fel Jónás József tiszteletére.

Turbéki Bernadett

Fotós: Lang Róbert

– Azért választottuk ezt a dalt, mert ahogy a vén cigány sem zenél, úgy Jónás József tanár úr sem tanít többé, hiszen az idén elhunyt – mondta a megemlékezésen Horváth Miklós, a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium egykori tanára és igazgatója.

– Nemcsak a bánat, hanem az öröm ünnepe is a mai emléktábla avatás, hiszen egy tehetséges emberre emlékezünk, akinek sok tanítványa sikeres ember lett az iskolának köszönhetően – tette hozzá Horváth Miklós. Három ikonikus évszámot emelt ki megemlékezésében Doktor József, egykori tanítvány.

– 1962 az intézmény születését jelentette. Tíz évvel ezelőtt az ötvenedik évfordulón találkoztunk, idén pedig a hatvan éves évforduló egybe esett osztályfőnökünk halálával. Az osztálytalálkozókon színes eseményt jelentettek a visszaemlékezései, amelyet az egyetemi életből vett. Volt egy nyitott kabátja, amit tavasszal és télen is használt: fázott, ezért mindig sietett – idézte fel a képet Doktor József, majd Takács Szilvia intézményvezetővel leleplezték az emléktáblát, amelyet Weimann Gáborné főigazgató, a Kaposvári Szakképzési Centrum nevében koszorúzott meg.

Jónás Krisztina is megemlékezett édesapjáról: Büszke lehet az a tanár, akinek tanítványai túlszárnyalják őt magát, mert az azt jelenti, hogy valamit jól csinált – idézte édesapja szavait.

Fotós: Lang Róbert

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában