Magyaratád

2022.11.27. 15:50

Jubileumot ünnepeltek a nagyasszonyok

Az eseményre a korábbi jubileumokhoz hasonlóan Magyaratádon került sor, amelynek nyitásaként Porkoláb Lászlóné elnök tekintett vissza az elmúlt időszakra.

Elmondta, hogy az egykori somogyi egyesület ma már nemzetközi, s egyedüli civil szervezetként ismeri el nagyasszonyi díjjal a kiemelkedő társadalmi munkát végző nőket. A 137 átadott kitüntetésből tizennyolcan külhoniak, és többször került sor díjátadásra a határainkon túl is. 

Az elnök arról is beszélt, hogy főleg pályázati pénzből változatos programjaik voltak, gyakran kirándultak külföldön is, erősítve a távolabb élőkkel is a kapcsolatot. Az elnök külön megköszönte a családjának és Halászi Attiláné titkárnak, hogy mindvégig mellette álltak, valamint a kiváló együttműködést a szervezet támogatóinak. Az ünnepség a meghívottak hozzászólásával folytatódott, amelynek során többen is a szervezet folyamatos fejlődését és politikamentességét, valamint a különböző világnézetű és gondolkodású emberek egymásra találását és őszinte barátságát emelték ki. Elismeréssel szóltak Porkoláb Lászlóné munkájáról is, aki a kezdetektől nagy odaadással irányítja az egyesületet. Ezután az orci Hajdina táncegyüttes és a Korona Nyugdíjas Egyesület hangulatos műsora következett, majd Gulyás Mihály és Rónai Csaba ízletes csülkös babja, a finom sütemények és a születésnapi torta elfogyasztása után Pásti Zoltán zenéjére még a fájós lábúak is táncra perdültek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában