Mesteri muzsikusok

2022.11.11. 11:45

Kelemen Barnabástól és Palojtay Jánostól tanultak

Mesterkurzust tartott csütörtökön Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész és Palojtay János zongoraművész a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolában. Az ünnepélyes megnyitó után koncertet adtak a művészek, ezután kezdődött a tanítás.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang R.

– Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy intézményünk otthont adhatott a mesterkurzusnak – mondta Nagy Tamás, a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója. – A Fesztivál Akadémia Budapest alapítói, Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész és Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész házaspár egy nagyszabású programot szerveztek, s ez új energiát, lendületet ad a hazai zenei képzésnek. 

A Fesztivál Akadémia Mesterkurzusok című programhoz a koronavírus-járvány elején 63 szólista csatlakozott, s hazánkban, illetve a határon túli nagyobb településeken az ingyenes pedagógus-továbbképzéseken kívül mesterkurzusokat is tartottak. Kelemen Barnabás és Palojtay János csütörtök délelőtt hangversenyt adott a kaposvári intézményben a zeneiskola tanulóival közösen, ahol Paganini- és Bartók-művek is felcsendültek. Ezután kezdődött a tanítás, a 16 diákon kívül 15 tanár is bekapcsolódott a programba. Jól mutatja az érdeklődést, hogy a Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei és a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola diákjain kívül Szekszárdról is érkeztek résztvevők. Csuka Tímea kaposvári csellótanár azt mondta, a mesterkurzus nagy lehetőség és emlékezetes élmény volt a fiataloknak, akik a Kaposvárra látogató művészek segítségével tovább bővíthették tudásukat. – A diákokat fellelkesítette a program – hangsúlyozta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában