Lámpa fény

2022.11.10. 06:45

Lampion fénye világított körbe a belvárosban

Kezükben saját készítésű LEDes lampionokkal vonultak végig a Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kollégistái Kaposvár belvárosában, Márton napja alkalmából.

Gyurina Éva a Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium vezetője elmondta, hogy szerda délután folyamán, néprajzzal foglalkozó kolléganője ismertette meg a gyerekeket a Márton nap történetével. Többek között mesélt a legendáról is, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal. A saját kézzel készült filc lampionokkal pedig végigvonultak a Csokonai Vitéz Mihály utcán a Kossuth térig, majd a Zárda utcán vissza az intézménybe. A fotókat Lukács Tamás a kollégium igazgatója készítette: 

Fotós: Lukács Tamás
Fotós: Lukács Tamás

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában