Átröpűlök hosszában hazámon

2022.11.02. 09:00

Színpadra vitték Petőfi és Arany barátságát

Petőfi és Arany barátságának történetét mutatta be az a dokumentumdráma, melynek szövegét nagyrészt a két költőóriás leveleiből, naplóiból, jegyzőkönyvekből állította össze a szerző Brestyánszki Boros Rozália, vajdasági író.

Gamos A.

Fotó: Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium

Az egyórás színpadi játékot a csurgói református gimnázium dísztermében nézhették meg a diákok, közben megismerhették a háttérben zajló történelmi eseményeket, a szabadságharc küzdelmeit is. A nyugodt, megfontolt Arany Jánost Kálló Béla szabadkai színművész, míg a heves vérmérsékletű Petőfi Sándort Tóth Péter Lóránt, kunszentmiklósi versvándor alakította. Utóbbi, mint az alföldi város Baksay Sándor Gimnáziumának volt diákja és tanára örömmel jött Baksay egykori iskolájába, Csurgóra játszani. Ez az előadás a Petőfi Klub országos programsorozatának részeként valósult meg, akárcsak az 

Átröpűlök hosszában hazámon

című utazó kiállítás. A Petőfi-busz egy napig állt Csurgón a sportcsarnok előtt, a költő születésének 200. évfordulója kapcsán indult útnak és az egész országot és a Kárpát-medencét bejárja majd a vándorkiállítás. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában