Ötvenéves a mozgalom

2022.11.10. 09:00

Táncolni hívták a várost, Marcaliba érkezett a Táncház Akadémia

Gyermekműsor, kézműves-foglalkozás, népi játék, kiállítás, népviselet bemutató és tánc minden mennyiségben: ezt kínálta a Marcaliban tartott Táncház Akadémia.

Vigmond Erika

Fotó: Kovács Tibor

Berán István, a Táncház Egyesület ügyvezető képviselője elmondta: idén 50 éves a táncház mozgalom. Ennek alkalmából a programok sorában kötetet is megjelentettek és egy vándorkiállítás is járja az országot – Táncház50 címmel, mely az elmúlt fél évszázad legemlékezetesebb pillanatait eleveníti fel. Külön elismerés számukra az is, hogy az idei Prima Primissima díj jelöltjei között van az egyesület a Magyar népművészet és közművelődés kategóriában. 
– A Táncház Egyesület projektje a Marcaliban is bemutatkozó Táncház Akadémia, melynek célja a táncház módszer népszerűsítése és gyakorlati hasznosítása – tette hozzá Busai Norbert programszerkesztő. Az interaktív foglalkozások lényege, hogy kötetlen formában ismerkedjenek meg a kicsik, a nagyok, a családok a néptánccal, a népzenével és az ezekből táplálkozó társművészetekkel. 
Marcaliban a résztvevők ízelítőt kaptak szatmári, berzencei, vízvári tánctanításból, somogyi karikázó nótákból, palóc pásztor-, és más népzenéből, valamint megismerkedtek a népi hangszerekkel és viseletekkel is. 
 

Fotós: Kovács Tibor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában