Aranyt és Petőfit szavaltak

2022.11.13. 19:30

Verssel fűzték szorosabbra a Kárpát-medencei baráti szálat

Huszonnegyedik alkalommal rendezett versmondó versenyt a Kárpát-medencei Magyarok Társasága Kaposváron szombaton.

T. B.

– Két fontos célunk van a vers­mondó versennyel: az egyik a kultúra ápolása, a másik fontos tevékenységünk a kapcsolattartás a Kárpát-medencei magyar baráti társaságokkal – mondta Horváth Margit, az egyesület elnöke. A kaposváriak horvátországi, szerbiai, és erdélyi egyesületekkel tartják a kapcsolatot, jövőre tervezik, hogy egy szlovákiai társasággal is szorosabbra fűzik a baráti szálakat. A csaknem száz fővel büszkélkedő egyesület szombaton versmondó versenyt rendezett, amelynek a Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda Általános Iskola, Ginázium és Kollégium adott otthont. 

– Öröm, hogy ilyen sok fiatal versenyző eljött, akik a hétvégéjükön időt és energiát nem sajnálva indultak a versenyen. Az iskolák gyöngyszemei, akik most itt vannak – mondta az intézmény igazgatója, Farkasné Papp Ágnes a megnyitón, amelyen az Alkadel kórus megzenésített Petőfi verseket adott elő. 

A versenyzőknek az emlékév kapcsán Petőfi Sándortól, vagy legjobb barátjától, Arany Jánostól kellett elmondaniuk kötelezőként egy költeményt. A rendezők a legkisebbekre is gondoltak, így a választható versirodalmat Zelk Zoltán műveivel egészítették ki, s minden versenyző mondott egy szabadon választott memoritert is. A megmérettetésen ötvenöt résztvevő szavalt egymás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában