Kecelhegyi Katolikus Óvoda, Fotók

2022.12.09. 11:30

A gyerekek tánccal készültek az óvoda felszentelésére

A szeretet biztonságot ad, mert biztonságban növekszik az, aki kapja – hangzott el azon az ünnepségen, melyen Varga László katolikus megyéspüspök szentelte fel a kaposvári Szent Család Katolikus Óvodát a Kecelhegyen.

Kovács Gábor [email protected]

Fotó: Muzslay Péter

Három csoportban 57 gyermeket írattak be a szülők az óvodába, tudtuk meg Molik Edit óvodavezetőtől. Nemcsak a hívő szülők gyermekeit fogadják, de nem titkolt vágyuk, hogy a hittel a gyerekeken keresztül a szülőket is elérjék, hiszen a katolikus nevelésen alapul a programjuk, amelyet ötvöztek egy művészetre nevelő módszerrel. Az ünnepségen részt vett Neszményi Zsolt, Somogy megye főispánja is.    

– Ez az óvoda a legnagyobb értéket hordozza, mert a család mellett tesz hitet, és egész életre szóló példát ad a gyerekeknek – mondta Szita Károly polgármester, aki Kaposvár zászlaját hozta ajándékba az intézménynek. 

Hiába nagy a jövedelem a fejlett világban, mégsem ott születnek meg a gyermekek, hanem Afrikában és a Közel-Keleten, hívta fel erre a figyelmet a somogyi képviselő. 

– Magyarország világbajnok a GDP arányos családtámogatások terén – mondta Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője. –Nem tudjuk, hogy a pandémia miatt, de 1,5-1,6 körül mégis megtorpant a 2010 óta növekedésnek indult magyar termékenységi ráta. Érdemes lenne kiépíteni egy motivációs rendszert kifejezetten a 30 év alatti szülőknek. 

A szent család a szeretet erőterét jelenti, jegyezte meg a megyéspüspök, aki Simon András A szeretet életre hangol című grafikáját hozta ajándékba az óvodának. 

– A szent család Isten végtelen bizalmát jeleníti meg, ahogy a szülők is bizalommal hagyják a gyermekeiket a nevelőkre – mondta az áldást adó Varga László. – A bizalomra csak a bizalom lehet a megfelelő válasz, és akkor a bizalom mindenkit szeretetre hangol. 

 

Adventi játékot mutattak be az óvodások 

A kisgyermekek életében az óvodai évek meghatározóak, ezért örülnek annak, hogy az óvodában igazi odafigyelést, törődést és oktatást kapnak, mondta a szülők nevében Róth-Balázsi Hunor, akinek a kislánya három hónapja jár a katolikus óvodába. A meghívottak a gyermekek adventi játékát is megtekinthették a műsorban, melyet Szemes Mária óvodapedagógus irányított. Végül fúvószene csendült fel a katolikus iskola Rézangyalok csoportjának előadásában, felkészítő tanáruk Rozina Gábor közreműködésével.   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában