Mézeskalács az óvodában

2022.12.12. 17:24

A leharapták a mézeskalács templom tornyát az ovisok

Fehér Krisztina óvodapedagógus kezdeményezte, hogy az idei évben az ünnepi készülődést, a mézeskalács sütést, tegyék kicsit változatosabbá.

Góz Lilla

Úgy gondoltuk, hogy remek lehetőség a közösség építésre és az ünnepi várakozás meghittebbé tételére, ha az óvodába járó családokon kívül bevonjuk a település lakosságát is, mi magunk sem gondoltuk, hogy ennyire népszerű lesz a kezdeményezés mondta el Utasiné Kenderák Tímea, az óvoda vezetője. Hozzátette: két hét alatt épült fel a Taszárt jelképező mesefalu. A családi házakon, a templomon és a lakótelepi épületen kívül megtalálható a vasút, a leszállópálya repülőgéppel és irányító toronnyal, de még egy meseház is készült. Sok apró kiegészítő is felfedezhető, például rénszarvas szán, járda, játszótéri eszközök, ember és állat figurák és különböző fenyőfák. A gyerekek minden reggel megcsodálták az új kiegészítőket, volt akinek annyira tetszett, hogy meg is kóstolta, így tűnt el a templomtorony teteje is mondta mosolyogva az óvodavezető. 

 

Az elkészült falu az óvodában nyitvatartási idő alatt bárki számára megtekinthető,  ezzel is igyekeznek az ünnepi hangulatot meghittebbé varázsolni a látogatók számára. Szeretnének hagyományt teremteni és jövőre is elkészíteni a falut mézeskalácsból. Utasiné Kenderák Tímea elmondta: intézményükben az ünnepi készülődés december eleje óta folyamatosan zajlik, minden csoportban mesékkel, versekkel dalokkal hangolódnak karácsonyra. Közösen díszítik fel a szülői felajánlásként érkező fenyőfát a gyerekekkel, az óvodai karácsonyi ünnepségen a t pedig a felnőttek lepik meg a gyerekeket műsorral, a szülői munkaközösség pedig a csoportokat ajándékokkal. Valódi fenyőfát is tudunk díszíteni, ami szintén szülői felajánlásként érkezett.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában