Petőfi 200

2023.01.20. 17:46

A jó vers közösséget teremt és táplálja a lelket

Versmondók vették birtokba péntek délután a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Iskolát. A Kárpát-medencei Magyarok Baráti Társasága szervezésében telt házas előadásán vettek részt, amely a Petőfi 200 és a magyar kultúra napja rendezvénysorozathoz kapcsolódott.

Harsányi Miklós

Fotó: Muzslay Péter

 – Öröm számunkra, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat – mondta Horváth Margit, az egyesület elnöke.  – Összesen 24-en lépnek fel, s különösen fontosnak tartom, hogy fiatalok is vállalták a szereplést. Egyesületünk művészeti és irodalom kedvelő közösség, s ahogy korábban, úgy a következő időszakban is újabb, ehhez hasonló rendezvényt szeretnénk majd tartani. A vers, az irodalom összehozza az embereket, s élménnyel, érzelmekkel gazdagítja a program résztvevőit.

Az Arcadelt és a Harmónia kórust is meghívták a rendezvényre. A 15 éves kaposvári Szabó Dániel is jelentkezett az ünnepségre, szerinte Petőfi Sándor versei nagy hatással van az olvasókra. A gimnazista fiú kiskora óta mond verset, versenyeken szerepel, s ezúttal Petőfi: Egy estém otthon című alkotásával készült. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában