Magyar Kultúra Napja

2023.01.22. 12:00

A kultúrát ünnepelték Marcaliban

A Himnusz több mint egy vers, vagy egy dal – ezzel a gondolatmenettel nyitotta meg Marcaliban - a kulturális intézmények közös szervezésében - a Magyar Kultúra Napi ünnepséget Kutor Veronika, a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nkft. ügyvezetője.

Vigmond Erika

Fotó: Vigmond Erika

A rendezvény vendége Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész volt, aki műsorának első részében Petőfi Sándor, Arany János, Ady Endre, Radnóti Miklós versekből válogatott, a második felében Reményik Sándor, valamint Wass Albert írásaiból szemezgetett.Berzsenyi Dániel költő életéből merítve ünnepi műsort adtak a Berzsenyi Dániel Gimnázium diákjai. Felléptek a Hidas Frigyes Művészeti Iskola zeneművészeti, néptánc, illetve szín és bábművészeti tanszak növendékei.

Az ünnepséget a “2022-ről jelentjük!” című – az elmúlt év marcali kulturális eseményeit összefoglaló magazinkiállítás megnyitója és fogadás zárta a Kulturális Korzóban.

Fotós: Vigmond Erika 

 

Fotós: Vigmond Erika 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában