Megérdemelt elismerések

2023.01.22. 07:00

Harmincnégy bor nyert érmet Kaposfüreden

Huszonharmadik alkalommal rendeztek borversenyt Kaposfüreden. Érkeztek minták Toponárról, Magyaregresről, Batéból és Kaposvárról is. – 2001-ben indítottuk el a borversenyt Kaposvár és környéke szőlősgazdáinak, idén negyvennyolc mintát adtak le a jelentkezők – mondta el Kurucz János, a Kaposfüredi Szőlősgazdák és Földművelők Egyesületének elnöke.

Góz Lilla

Fotós: Mócza Dániel

Nagy szívfájdalma, hogy egyre többen vágják ki a szőlőt és hagynak fel a hobbiborászattal. A négy tagú szakmai zsűri csütörtökön bírálta a fehér-vörös-és rosé borokat. Szombat este adták át a bronz, ezüst, arany minősítéseket, valamint a Kaposvári Sporthorgász Egyesület, a Főnix Nagyasszonyok, a Kaposfüredi részönkormányzat és a Somogyi Hírlap különdíját. Szerkesztőségünk a szakmai grémium javaslatára a batéi Kollega Tibor kékfrankos rosé borát találta a legfinomabbnak. Az eredményhirdetést követően a helyi plébános megáldotta a borokat, majd egy szendvicsvacsorán közösen megkóstolták a nedűket. Kreka Ferenc a zsűri tagja az eredményhirdetésen elmondta: a 48 mintából tizennégyet nem díjaztak. – Nagyon kitűnő borokat is kóstolhattunk, merjenek bátran kénezni és nagyon fontos, hogy szüretkor a must 32 Celsius foknál ne legyen magasabb, mert akkor a savak elégnek és nem lesz jó a borunk – emelte ki a nemzetközi borbíró, aki  számos tanáccsal is ellátta a szőlősgazdákat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában