Mesés félelemkergető

2023.01.13. 10:53

A legjobbak között a kaposvári írónő új könyve

Az első tízben végzett az Év Könyve 2022 irodalmi díj közönségszavazásán a gyermekkönyv kategóriájában a kaposvári Farkas Nóra negyedik mesekönyve. A szerző Nem félek című könyve tavaly év elején jelent meg és a benne szereplő történetek a gyermekek félelmeit igyekeznek leküzdeni.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Öt éve, 2018-ban jelent meg Farkas Nóra első mesekönyve Összeköt a szeretet címmel. 

– Amikor kisfiam elkezdte a bölcsődét, akkor sokat meséltem neki, hogy könnyebbé tegyem a beszoktatást, az elválást, így született meg a könyv, nagy örömre ötödszörre adják ki idén – mondta el a kaposvári szerző, aki jogászként dolgozik az írás mellett. Fontos szempont volt, hogy kötetei kapaszkodót adjanak a kisgyerekeknek és szüleiknek. Az elsőben az óvodai beszoktatásról, a másodikban az apa-gyermek kapcsolatáról írt. 

– A születést követően a gyerekek az édesanyjukkal töltenek több időt és az apukák kicsit háttérbe szorulnak, a könyvben Pötyi és az anyukája nyomozós játékba kezdenek, hogy felkutassák apa szeretetnyomait – tette hozzá. – Volt olyan édesapa, aki megkönnyezte a könyvet olvasás közben – mondta meghatottan Farkas Nóra. 

A harmadik könyvében a barátságról, a negyedikben pedig a félelmek leküzdéséről írt a szerző. – Öt mesét olvashatnak a negyedik kötetemben, az óvodás korosztály életében megjelenő problémákat dolgoztam fel. Olyanokat, mint a félelem a sötétségtől, vagy az orvosi vizsgálattól, de szerettük elvesztése is helyet kapott a könyvben – emelte ki a szerző. 

Tavaly év végén több mint 10 kategóriában közel 140 ezer szavazat alapján választották meg az Év Könyve nyerteseit. Farkas Nóra az Év Könyve 2022 versenyben kategóriájában a legjobb 10 közé választották az olvasók. 

– Nagyon örültem, hogy az olvasók jelöltek és az ő szavazataik alapján jutottam a tíz legjobb közé – mesélte mosolyogva. Megjegyezte: számára a legnagyobb öröm, mikor egy szülőtől pozitív visszajelzést kap. Több eddig megjelent könyvét újra kiadták, tavaly nyárig 14 500 fogyott a négy kötetéből. Azt tervezi, hogy a mesekönyvek mellett egy regényt is írni fog a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában