Kiállítás

2023.02.09. 14:26

A sárguló fotók között emlékeztek Kaposvár elmúlt 150 évére

H. M.

Színházba mentek a civilek napján a Polgári Nyugdíjas Klub és a Toponárért Nyugdíjas Egyesület tagjai: szerdán közösen nézték meg a Kaposvár 150 emlékkiállítást a Csikyben, amelyben többek közt a Somogy Táncegyüttes népviseletei, egykori sportkupák, érmék a korabeli vállalatokról, s felvételek sokasága állít emléket a város fejlődésének. 

Szabó Józsefné, a Toponárért Nyugdíjas Egyesület elnöke szerint egy kiállítást együtt jobb megnézni, hiszen sok közös emlék előjön, s megbeszéljük, hogy mi történt sok-sok évvel ezelőtt – mondta. – Időről időre összejárunk, kulturális rendezvényeken is részt veszünk, már várjuk a versmondó versenyt. Most is jó volt együtt végignézni a megsárgult fotókat, felismerni a régi sebészet épületét, a strandot és az egykori utcákat. 

Varga Magdolna, a Polgári Nyugdíjas Klub egyik alelnöke szerint a közösségépítést, a baráti kapcsolatok ápolását is szolgálja egy-egy összejövetel. 
Battyányi Beáta civil és roma referens azt mondta: a civilek napja alkalmából szervezték meg a rendezvényt, amelyen több mint negyvenen vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában