Pályázat

2023.02.26. 11:41

Lejár Fülöp Péter megbízatása, igazgatót keres a kaposvári Csiky Gergely Színház

Pályázatot ír ki a kaposvári önkormányzat a Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára, a következő intézményvezető öt éven át töltheti be a tisztséget 2023. szeptember 1-jétől.

Sonline

Fotó: Lang R.

 A városi közgyűlés csütörtöki döntésének indoka az, hogy a teátrumot 2016 óta vezető Fülöp Péter megbízatása augusztus 31-én lejár.

A pályázati kiírás február 28-án jelenik meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium honlapján, a pályázatok benyújtási határideje április 14., az igazgató személyéről a közgyűlés dönt egy szakértői bizottság, valamint a köznevelési, tudományos és kulturális bizottság véleményének ismeretében.
A jelentkezőkkel szemben követelmény a szakirányú felsőfokú végzettség, minimum 5 év szakmai gyakorlat, büntetlen előélet és legalább egy középfokú nyelvvizsga.

Az 1911 óta működő, jelenleg 137 alkalmazottat foglalkoztató, 2021 októbere óta az Együd Árpád Kulturális Központot és a Szivárvány Kulturális Központot is üzemeltető Csiky Gergely Színház idén több mint másfél milliárd forintból gazdálkodik. Ebből 568 millió az állami, 668 millió forint az önkormányzati támogatás, 250 millió forint az értékesítés nettó árbevétele, a költségvetés fennmaradó részét pályázati támogatások és egyéb források teszik ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában