Kiállítás

2023.02.01. 18:09

Lélektantárlatra hívnak az alkotók

A művészetet érezni kell címmel Komjáti Anett és Biszák László festőművészek kettős tárlata nyílt meg szerda délután a kormányhivatal galériájában.

Harsányi Miklós

 A tolna vármegyei alkotók csaknem ötven művét tekinthetik meg a látogatók.

 

– A galéria fő missziója, hogy a somogyi alkotóknak bemutatkozási lehetőséget biztosítson – hangsúlyozta Lőrincz Sándor galériavezető. – A közönség időnként viszont a közeli térségekben élő művészek munkáit is megismerheti.

Portré és tájkép is látható a kiállításon, az alkotásokon érzések, hangulatok, átélt élmények és vágyak is megelevenednek. Biszák László szekszárdi festőművész első alkalommal állított ki Kaposváron, s az utóbbi két év festményterméséből válogatott. – A közvetlen környezet is rengeteg ötletet, motivációt ad a munkában, az alkotás fantasztikus érzéssel tölti el – osztotta meg gondolatait az alkotói folyamatról a nyitóünnepségen Biszák László.

A nők lélektana és személyiségük alakulása foglalkoztatja Komjáti Anettet. Elgondolkodtató portréi arra is rávilágítanak, hogy egy-egy nő milyen lelki terhet cipelhet magával, s milyen lehet a sorsa. A tárlatot március másodikáig kereshetik fel a látogatók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában