Ajánló

2023.03.13. 15:59

A nemzeti ünnepen ingyenes a múzeumok látogatása

Egy rendelet értelmében a nemzeti ünnepeken, így most március 15-én is ingyenes a közgyűjtemények látogatása. Összeszedtük neked, hogy hova érdemes ellátogatnod a forradalom és szabadságharc évfordulóján Somogyban.

K.R.

Korábbi felvétel!

Fotó: Lang Róbert

Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum - Kaposvár

A Fő utca 2. szám alatt található patinás épületben jelenleg a Rippl-Rónai Ödön kiállítás és a látványraktár látogatható. Mindkettőt szabadon, jegy megváltása nélkül kereshetik fel a kultúrára éhes látogatók március 15-én nyitvatartási időben, 9 órától. 

 

Kunffy Lajos Emlékház - Somogytúr 

Az emlékház márciustól pénteken, szombaton és vasárnap tart nyitva, azonban előzetes bejelentkezés alapján akár március 15-én is ingyenesen megtekinthető a festő egykori kúriája, ahol a falakon az itt készült festmények is megtekinthetőek. 

Az előzetes bejelentkezés részleteiről ide kattintva tájékozódhatsz! 

 

Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Szenna 

Egész napos programokkal várják a betérőket a szennai skanzenben március 15-én. Az ingyenesen igénybevehető programon kézműves foglalkozásokon kokárdát és csákót, valamint pártát is készíthetnek a gyerekek, de fiúknak falovacska készítés is lesz. A látogatók a helyszínen megkóstolhatják a kossuth kiflit is. A néprajzi múzeum 9-től 17 óráig várja a látogatókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában