Nárciszünnep

2023.03.28. 12:45

Bormustra és élményfestés színesíti a szombati programot

A Nárciszünnepet április elsején, szombaton rendezik meg a Rippl Rónai Villánál. Kilencedik alkalommal várják a vendégeket, s a házigazdák legalább 2000 érdeklődőre számítanak.

Harsányi Miklós

Korábbi fotó.

Fotó: Lang R.

– A Nárciszünnep a kaposvári kulturális élet tavaszi kezdetét jelzi – mondta Ábrahám Levente, a Rippl-Rónai Múzeum igazgatója keddi sajtótájékoztatóján a Rippl-Rónai Villában – Elindulnak azok a kültéri programok, amelyekre a kaposváriak, a környékbeliek és az idelátogatók hozzászoktak. Tartalmas évad áll előttünk, különösen várjuk ezt a programot, hiszen egy hosszabb szünet után kezdődik el. 

A rendezvény 10-18 óráig tart. A program alatt kisvonat közlekedik a Rippl-Rónai Múzeum Fő utcai épülete és Rippl-Rónai Villa és látogatóközpont között, az első járat tízkor indul. Megy a vonat, muzsikál a kereke címmel a Hangoló Zenés Gyermekszínház előadása 11 órakor kezdődik,  a Somogy Zenekar műsora 13 órakor következik, 14.30-tól a Barackmag Együttes lép fel, az érdeklődők délután négytől tekinthetik meg Lovász Márta divatbemutatóját, a Z-Generáció koncertje ötkor kezdődik. 

A parkban számos kísérőrendezvény közül választhatnak a látogatók, a bormustrán kívül lesz könyvbemutató, s élményfestés és palacsintakóstoló is kiegészíti a programot. A gyerekekre is gondoltak: az agyagozás és vesszőfonás  mellett nemezkészítés is várja őket. Ábrahám Levente hangsúlyozta: remélhetően szombaton jó idő lesz, sok kaposvári és turistával jön majd el,  s mindenki egy élményekben gazdag napot tölthet el a nárcisz fesztiválon. 

Az is elhangzott: a múzeumok és a kiállítóhelyek április elsején, illetve harmadikán nyitnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában