Jubileumi évad

2023.03.20. 17:30

Eltáncolták életük apró darabkáit

A Szilánkok című előadásával indította jubileumi évadát az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes. A közönség tavaly decemberben egyszer már láthatta a táncszínházi előadást, amit most szombaton ismét telt ház előtt és ezúttal hatalmas sikerrel mutatott be az évfordulós tánckar a siófoki Kálmán Imre Művelődési Központban.

Kolumbán Tünde

Az idő apró darabkái alcímet viselő előadás a Balaton Táncegyüttes mindennapjairól is szól. Foszlányokat jelenít meg, amelyek átszövik a mindennapokat – mondta Csuti Péter, a Balaton Táncegyüttes művészeti vezetője. A Szilánkok érdekes tükörképet állít a nézők elé azzal a felismeréssel, hogy az egymástól különböző emberek együtt mekkora dolgokat képesek alkotni. – A szilánkok az idő apró darabkáit szimbolizálják, amelyek tükrében a mai rohanó világunkban eltűnő értékeket találunk. A színpadon különböző életkorú párok képe jelenik meg, ahogy elhelyezik az életük alapköveit – folytatta az együttes művészeti vezetője. 

Az előadásban az egyetlen gyerekpáros mellett a Balaton táncosai szerepelnek, köztük a tánckar díjnyertes szólistái és természetesen a darab hangszeres megvalósítását megálmodó Tarsoly zenekar. A nemrégiben Örökségünk Somogy­ország Kincse, míg tavaly Somogyi Érték díjjal elismert Balaton Táncegyüttes jubileumi évét érdemes lesz követnie a közönségnek és nemcsak a színpadon, hanem a közösségi médiában is, ahol minden hónap utolsó hétvégéjén egy-egy emlékezetes koreográfiát felidéző kisfilmmel jelentkeznek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában