Fotók

2023.03.21. 19:30

Népmesei hősöket és Holle anyót is újragondolták az illusztrációs tárlaton

Illusztrációra fel! címmel nyílt tárlat kedden este a Rippl-Rónai Művészeti Intézet galériájában kedden.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az érdeklődők a 2. Budapesti Illusztrációs Fesztivál alkotásait tekinthették meg. Szigethy Anna, a galéria vezetője elmondta: a fesztivált kétévente rendezik meg és a vizuális kommunikáció, valamint a grafikai tervezés területének különböző ágait mutatja be.

– A 2021-es fesztiválra négy kategóriában lehetett pályázni, ötszáztizenkilenc alkotó több mint háromezer pályaművéből választották ki a legjobbakat – tette hozzá az egyetemi docens. Megjegyezte: 2023-ban a fesztivál pályázata Petőfi Sándor és Madách Imre évforduló kapcsán írták ki és augusztus 30-áig lehet nevezni, a nyertesek kiállítása októberben lesz. Kaposváron hatvan alkotást tekinthettek meg az érdeklődők. A plakátokon feltűnik Holle anyó, de láthatók vérfarkasok vagy éppen népmesei hősök is.

– A tárlaton a világítástól a sajtóanyagig mindent a a hallgatóink készítettek el – mondta el Szigethy Anna. Az egyetemi docens hozzátette: az animáció igen sokszínű és népszerű műfaj mind a fiatalabb mind az idősebb generáció körében.

– A kaposvári tárlaton a szakma krémjének alkotásai láthatók, az idősebb, tapasztaltabb művészek mellett a fiatal generáció művei is megtalálhatóak – emelte ki a galéria vezetője. Kiemelte: a galériát azért hozták létre, hogy bemutatkozási lehetőséget kínáljanak hallgatóiknak, valamint olyan alkotásokat lássanak a fiatalok, amelyek inspirálóak számukra és sokat tudnak tanulni. Korábban kortárs fiatal festők mutatkoztak be a galériában. A tárlatot Kozma Péter animációs rendező, egyetemi oktató nyitotta meg. A kiállítás április 11-éig látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában