Március 15.

2023.03.14. 20:25

Somogyiakat tüntetett ki a kulturális miniszter

Csák János kulturális és innovációs miniszter a Pesti Vigadóban adott át kitüntetéseket és elismeréseket a nemzeti ünnep alkalmából kedden.

Koszorus R.

Bencze Ilona veszi át kitüntetését Csák János minisztertől.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A nemzeti ünnep előestéjén adták át a kultúra és tudományok területén kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak járó kitüntetéseket. A Pesti Vigadóban Csák János kulturális és innovációs miniszter és Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkár köszöntötték a kitüntetetteket. 

Több somogyi és somogyi kötődésű is magas rangú kitüntetést kapott.  

A zákányi származású Bencze Ilona, Jászai Mari-díjas színművész és érdemes művész a magyar kultúra területén nyújtott kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Magyarország Kiváló Művésze díjban részesült. 

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Stettner Eleonóra, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Matematika és Természettudományi Alapok Intézete Matematika és Modellezés Tanszékének egyetemi docense, a Kaposvári Campus egyetemi tanára. 

Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült a nagyatádi születésű Ákli Krisztián drámatanár, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke, az Oberon Társulat művészeti vezetője. 

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Szabó Irén, a Kaposvári Szakképzési Centrum Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium nyugalmazott tanára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában