Hagyományőrzés

2023.03.26. 08:50

Szólóban is aranyat érnek a Zselic legapróbb táncosai

Négy arany, három ezüst és egy kiemelt arany minősítéssel tértek haza a szennai növendékek Szekszárdról, a regionális szólótáncversenyről.

Andricz Gabriella

Két korcsoportban versenyeztek a Zselic Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai, akik a zselici táncok mellett bemutatták Somogy vármegye sokszínű táncanyagát, valamint szilágysági cövekelőt és nyárádmagyarósi forgatóst is táncoltak. 
– 13 táncos tehetség – 2 szólista legény és 6 szólista pár – készült folyamatosan, október óta a megmérettetésre. Lelkesedésnek és motiváltságnak egyikük sem volt híján, nagyon jó hangulat jellemezte a táncpróbákat. Igazán büszkék vagyunk a tanítványainkra, akik szépen, felkészülten táncolták el a tanultakat – mondta el Horváth Tibor néptáncpedagógus a táncosok egyik felkészítője. A tánctanár azt is hozzátette, hogy több tanítványuk először szerepelt a szólótáncversenyen. A szekszárdi találkozón a Tarsoly Zenekar húzta a szennai táncosok számára a talpalávalót. 
 

Kiérdemelték az elismerést 

A dél-dunántúli versenyen megérdemelten szerzett ezüst minősítést Schveiger Krisztián, Petes Domonik, valamint páros táncban Páli Piroska és Scveiger Krisztián. A Horváth Zsombor és Farkas Réka, Bunford Hunor és Horváth Csenge páros arany minősítést kapott, ugyanúgy, mint Milisits Boglárka, Farkas Róza, valamint Nagy Levente és Nagy Laura. A szennaiak közül Tilk Kira és Szabó Eliza kiemelt arany minősítéssel, és a Muharay Szövetség különdíjával lettek gazdagabbak a verseny után, a Zselici tánc­anyag magas szintű eltáncolásáért.  

Október óta folyamatosan készültek a kis szennai táncosok a régiós versenyre, és az eredményük fényesen igazolta a sok munkát.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában