Egeres szeretetmese

2023.04.07. 17:15

Felújította népszerű előadását a Roxínház

Bájos szerelmi történet elevenedik meg a Roxínház legújabb premierjén. A Minden egér szereti a sajtot című új gyerekdarab fülbemászó dallamokkal, sok humorral mesél az elfogadásról, a barátságról és a szeretetről.

Andricz Gabriella

Fotó: Kozma Attila

A Roxínház társulata ismét megmutatja, hogy a próbák alatt elsajátított tánc- és énektudás olyan eredményeket produkál, amely vastapsot érdemel. Az egerekké változott növendékek magabiztos fellépése a színpadon egyéniséggé avatja valamennyiüket. 

– Nagy hangsúlyt fektetünk az énekpróbákra, annak érdekében, hogy a fiatalok tiszta hangzással és magabiztosan tudjanak létezni a darabban – mondta el Pintér Kata, a darab társrendezője. A színpadon a legfiatalabb szereplő mindössze 9 éves, és van olyan jelenet, amikor harminc táncos mozog együtt a színpadon. Egy sajtműhelyben játszódik a történet, ahol egy szürke egércsalád él. Egészen addig, amíg be nem toppan egy másik ­egércsalád, akik ráadásul fehérek. A bundaszínek mássága miatt viszálykodás tör ki a két család között, a gyerekek, Fruzsina és Soma egymásba szeretnek, a szülők tiltása ellenére. 

– Korábban már játszottuk ezt az előadást, és szándékosan újítottuk fel, hogy hangsúlyozzuk azt, hogy minden ember szeresse egymást, mindenféle előítéletek nélkül – folytatta Pintér Kata, aki Lugosi György színművésszel közösen rendezte a mesés játékot. 

A főbb szerepeket váltott szereposztásban játssza a társulat, így Fruzsi fehér egér szerepében Böjte Kata, Csillag Dorina Hanna, Prucsi Rebeka látható, míg a szürke egér, Soma szerepét Barkóczy Áron és Bodor Kristóf alakítja. – Nagy az érdeklődés a darab iránt, a bemutató előtt meghirdetett plakátpályázatra több mint kétszáz rajz érkezett, s a társulat közösségi felületén kilencvenezren nézték meg a pályaműveket.

 

Címkék#Roxínház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában