Pályázat

2023.04.02. 13:18

Kaposvári diáklány rajza alapján készült a Roxínház új előadásának plakátja

Kaposvári kisdiák rajza alapján készült a Roxínház új előadásának plakátja. Szombaton a zártkörű premieren adták át a meghirdetett rajzpályázat elismeréseit a fiatal alkotóknak.

Sonline

Fotó: Kozma Attila

A Minden egér szereti a sajtot zenés mesejáték plakátja Babos Boglárka rajza alapján készült. Még január elején hirdetett rajzpályázatot a Roxínház általános iskolások részére. Akkor arra kérték az iskolákat és a gyerekeket, hogy készítsenek terveket a plakáthoz. Összesen 213 pályamű érkezett be, amiből két körben választották ki a nyertest. A változatos és sokszínű rajzok további ötleteket adtak a társulatnak, így különdíjakat is kiosztottak. 

Díjazottak:
A nyertes mű készítője: Babos Boglárka (8 éves, Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Kaposvár). Az ő rajza alapján Sárdi Attila készítette a Minden egér szereti a sajtot zenés mesejáték plakátjának grafikája.
Különdíjat nyert:
   • Oláh-Besztercei Milla (11 éves, Barcsi Arany János Általános Iskola), akinek a csodaszép rajza egy játékhoz adott ötletet a Roxínház számára.
   • Molnár Ágnes (5/a., Toldi Lakótelepi Tagiskola, Kaposvár), akinek a rajza ötletet adott a díszlethez.
   • Klotz Janó Marcell (9 éves, Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont, Dombóvár), akinek speciális technikával készült alkotása a rendezők egyik kedvence.
A legnépszerűbb pályamű a közösségi oldalon: Vincze Johanna (3/b., Dombóvári József Attila Általános Iskola) alkotása, amely 417 like-kal nyert. 

A díjazottak családi belépőt nyertek az előadásra, és a társulat vendégei voltak a zártkörű bemutatón. Meglepetés ajándékokkal is készültek számukra: többek között egy olyan pólóval, amin a rajzpályázatra készített saját rajzuk van.

Az előadás végén közös fotó készült róluk és a szereplőkről, és közelről megnézhették a díszletet is. 

 

Címkék#Roxínház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában