Szavalóverseny

2023.05.14. 19:43

A kisdiákok nagyot alakítottak a szavalóversenyen

Kistérségi szavalóversenyt rendeztek szombaton a szentgáloskerti művelődési házban, melyen 20-an léptek fel. A rendezvényt 14. alkalommal szervezték meg.

Harsányi Miklós

Forrás: Szabó Péter

Szabó Péter polgármester köszöntötte a verseny résztvevőit, Kiss Réka, a Kaposvári Kistérségi Közkincs Egyesület elnök azt mondta: több korcsoportban hirdettek győztest. Az óvodásoknál Bognár Zsófia nyert, Diszerhöft Bianka és Varga Viola az alsó tagozatosoknál szerezte meg az első helyet, a felsősöknél Varga Bence, illetve Márkus Sára, s Zima István győzött a felnőtteknél. S mivel a felső tagozatos diákok magas színvonalú produkciót adtak elő, így ők – Varga Bence, Márkus Sára, Horváth Máté, Papp Róbert, Kántás Dorottya – tovább jutottak a Regősök húrján elnevezésű szavalóverseny regionális döntőjébe, melyet Nagyatádon júniusban rendeznek meg. A zsűriben Fándli Csaba színművész, Vas Ernő iskolaigazgató és László Barbara magyar szakos tanár foglaltak helyet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában