Sonline.hu videó

2023.06.08. 20:00

Eluralkodott a fesztiválhangulat a kaposvári Fő utcán

Nagy sikert arattak az óriás bábok és a guruló zongora, s a Liszt Ferenc Zeneiskola dobosainak ütős felvonulása után csütörtök kora este hivatalosan is megnyitották a Rippl-Rónai Fesztivált. Három nap alatt négy helyszínen közel 100 program várja a vendégsereget, a fiatalokat neves csapatok csábítják az Arénába.

Harsányi Miklós

Fotó: Muzslay Péter

– Felpezsdült az élet, annyi ifjú van a Fő utcán, hogy tíz perc alatt 30 évet lehet fiatalodni – mondta mosolyogva a 76 éves Illyés András, aki már jóval a nyitás előtt bebarangolta a belvárost. – Kiváló programokat ígérnek a következő három napra, már csak arra van szükség, hogy jó idő legyen.

Pintér Rómeó, alpolgármester és Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója nyitotta meg a fesztivált. Emlékezetesre sikerült az ünnepi pillanat: a végén két pöttyös labdát dobtak a közönség felé, s akik elkapták, azok egy-egy fesztiválbérlettel gazdagodtak. Street art festményekkel, művészet ösvénnyel, színes szobrokkal és tér-textil installációkkal rajtolt a nyitónap, a Zichy iskola diákjai tudásuk legjavát adták hozzá a méltán népszerű fesztiválhoz, amelybe akár Rippl-Rónai is belekóstolt volna. 

– Leesik az ember álla, amit a fiúk, lányok alkotnak – dicsérte egy kisgyermekes édesanya az utcán alkotó tiniket. Egy nárcisz tűnik elő a földből, ha bizonyos szemszögből nézzük a Fő utcán a 32 négyzetméteres rajzot, mely a hét tagú zichys fiatalok produkciója. Fotók, videók örökítették meg a Táncsics gimnázium tanulóinak alkotását is, az élő festményes fotófalon kívül papírmontázzsal is elkápráztatják a fesztivál során a közönséget. Már kora délután benépesült a Fő utca, a Kossuth tér és az Európa park, babakocsis fiatal párokon kívül volt, aki baráti csapattal érkezett. A Bóbita Bábszínház produkcióján kívül csütörtök este Karácsony János Acoustic és a Senior Együttes  fellépése szerepelt a programban. Pénteken tovább folytatódik a fesztivál, a belvárosban civil nap, tehetséggála is várja a fesztiválozókat, Rippl-Rónai szerelmei címmel Horváth János Milán előadását hallgathatják meg a Vaszary Képtárban, az Agórában élményfestést tartanak, s a könyvtár, a Rippl-Rónai Emlékház valamint a Szivárvány Kultúrpalota is csatlakozott a rendezvénysorozathoz. 

A részletes program alábbi cikkünkben található! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában