Könyvhét

2023.06.09. 10:56

Olvasó is kell a könyvhöz: elkezdődött a kaposvári könyvhét

Az internet gyors információszerzésre való, az elmélyült olvasásra ma is a papíralapú könyvek a megfelelőek – hangzott el a 92. kaposvári könyvhéten, melyet az Agóra és a Takáts Gyula könyvtár közötti területen nyitottak meg, a színház szabadtéri színpadán. A könyvtár felújítása idején a könyvhét programjainak jó része a szabadba települt.

Kovács Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az írott szó varázsa és az olvasás öröme megmaradt a XXI. században is, de csak az olvasókkal együtt ér valamit – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a könyvhetet Szita Károly polgármester és Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Rázsits Veronika, a könyvtár igazgatója. 

Karády Anna írónővel beszélgethettek az érdeklődők, és a Petőfi-emlékév tiszteletére közösségi versmondást tartottak. 

Somogyi alkotók dedikálták műveiket az Agóra előtt. A mediátorként dolgozó Dénesné Orcsik Judit párkapcsolati és önismereti könyvét hozta el. Csokonai Attila költő, író és műfordító kaposvári élményeiből táplálkozó novelláival érkezett, mert a fővárosban élő irodalmár somogyi származású.

Szabó Tamás iparművészeti alkotásokról írt, kidomborítva azt, hogy elődeink mennyi helytörténeti értéket hagytak ránk. Péntek Kamilla történelmi korban játszódó, de fantázia szülte két regényét ajánlotta. A kaposmérői lány elsőéves egyetemista, diplomáciát tanul Budapesten. Kószó Andrásné a kaposújlaki reptérről, a repüléstörténetről, és a magyar mezőgazdasági repülésről írt könyvet. Az életműdíjas Kellei György krimiíró 41. könyve Kaposváron is játszódik, ahol egykor ő is középiskolás diák volt. Németh Anikót Kunffy Lajos festő somogytúri élete ihlette meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában