Hangulat

2023.06.09. 17:37

Vásznuk volt az egész utca a Rippl-Rónai Fesztiválon

Pénteken is alkottak a Rippl-Rónai Fesztivál forgatagában a zichysek a kaposvári Fő utcán. Az Európa parkban és annak környékén portrékat és óriásfestményeket rajzoltak, a Zsolnay kútnál pedig festettek a térkőre. A táncsicsosok ezzel egyidejűleg a múzeum elé települtek alkotni.

Turbéki Bernadett

– Több szempontból is fontos, hogy a rajzszakkörösökkel megjelenjünk a rendezvényen, hiszen Rippl-Rónai József az egykori kaposvári főgimnáziumba járt, ami a jelenlegi Táncsics. Azzal szeretnénk tisztelegni előtte, hogy az ő alkotói korszakát idézzük meg. Ezenkívül nem titkolt szándékunk, hogy a tanítványainkat is bemutassuk a fesztiválon. Matematikából, természettudományokból és sok tantárgyból tanulmányi versenyeken vesznek részt, de a miénk egy tehetséges gárda az alkotótevékenységben is – mondta Lukács-Bóli Eszter, a Táncsics Gimnázium rajztanára. A fesztivál névadójának kukoricás korszakából készítettek papírmontázst a festő Tavaszi munkálatok című képe alapján.

Táncsicsosok kukoricás képeket alkottak. 
Fotó: Muzslay Péter

– Egy háromdimenziós, illuzionikus street art projektben vagyunk, amelyet majd egy nézőpontból kell nézni. A perspektívikus torzulásnak köszönhetően „kiemelkedik” majd a nárcisz, amely szorosan kapcsolódik Kaposvárhoz – mutatta Csincsi Arnold, a Zichy festő szakának vezetője.

Kattints a fotóra! 

Az Anker ház és a múzeum előtt is folyamatosan járt az alkotók kezében az ecset. Bene Zsolt is kitelepült közéjük; az eredetileg kőműves és burkoló szakember apró darabkákból rak ki képeket.

– Egyik télen próbáltam ki, hogy tudok-e ilyet csinálni. Sorban nekiláttam és nagyon megtetszett. Egyelőre hobbi, de szeretném megmutatni másoknak is – mondta a mozaikművész.

A jó munkához zene is dukált pénteken, kinek alkotás közben a fülhallgatóból, kinek a színpadról szólt a ritmus. Az Európa parkban többek között a civilek és a tehetségnap sztárjai léptek fel napközben. 

Este a Kossuth téren a Lóci játszik és a Carson Coma lép fel. A Kaposvrá Arénában Dj Suleiman, Azariah, Beton.Hofi, Andro és Willcox koncertezik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában