Művészet

2024.06.24. 18:00

Szerelem volt első mozdulatra a futkosó tinta

Cseh Magdolna kétkezesnek vallja magát, mert ballal rajzol, jobb kézzel ír.

Kovács Gábor László

Fotó: TIBOR KOVACS

Mivel óvónőnek tanult, a rajzkészségének nagy hasznát vette a nyolc évnyi óvodai munkája idején. Meghatározó számára, hogy gyermekkorát Siófokon töltötte, jelenleg is ott él, de 1990-ben Kanadába, Torontóba ment dolgozni. Külföldön ismerkedett meg a kalligráfiával. 2005-ben tért haza a Balatonhoz, később rátalált az ecsetfilces kalligráfiára, miközben kikacsintott az akril festés világába is. 

Fotó: TIBOR KOVACS

Az alkoholos tintával való festéssel 2022-ben került kapcsolatba, és „szerelem volt az első mozdultra.”  

A speciális tinta futkos a műanyag alapú papíron, csak egy fújókával lehet irányítani, vagy megy, amerre akar

 – mondta az alkotási folyamatról.  

A színekkel, formákkal lehet ugyan játszani, de végül nekem el kell fogadni azt, ami a papíron születik. Meg kell elégednem vele, hiába vagyok maximalista, mert a tökéletességre törekszem.

A kézművesség bármelyik formája megnyugtatja, élvezi az alkotással töltött időt, melyet önmagára fordíthat.   

Fotó: TIBOR KOVACS

A siófoki kormányablakban dolgozik

Cseh Magdolna a Siófoki Járási Hivatal köztisztviselője, a helyi kormányablakban dolgozik 2013 óta. A Mostantól színes tintákról álmodom című kiállítása hétfőn nyílt meg a Somogy Vármegyei Kormányhivatal galériájában. Boldog-Ellenberger Szilvia, a kormányhivatal igazgatója mutatta be az alkotót, és Lőrincz Sándor, a galéria vezetője megjegyezte, hogy színes, hűvös koktélt akartak keverni a nagy nyári melegben az érdeklődőknek.      

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában