Mészáros Sárát tartották az idei évad legjobbjának

2024.07.08. 20:00

A falusi kislány kapta meg a Komor-gyűrűt

A kaposvári Csiky Gergely színház társulata az idei évadzárón Mészáros Sárának, a Domján Edit- és Jászai Mari-díjas színésznőnek szavazta meg a Komor-gyűrűt, az egykori színházigazgatóról elnevezett vándordíjat. Az évadban az Apában, a Sirályban és a Túl a Maszat-hegyen gyermekelőadásban láthatta a közönség.

Andricz Gabriella

Fotó: Lang Róbert

– Rendkívül hálás vagyok a színésztársaimnak az elismerésért, örülök, hogy nem riválisuknak tartanak, hanem olyan társuknak, akivel jó együtt dolgozni. Bízom benne, hogy a díj arról is szól, hogy nem csak a szakmaiságomat ismerik el, hanem kollégájukként szeretnek – mondta Mészáros Sára, aki az évad egyik legmeghatározóbb előadásának a Bereczki Csilla rendezte Apa című darabot tartotta. 

– Sajnos nem sokáig tudtuk játszani Hunyadkürti György hirtelen halála miatt, de azt gondolom, minden előadás után hatalmas ajándékot kaptunk a nézőktől. A darab végén ugyanis lehetőség adódott arra, hogy a nézők megfogalmazzák érzéseiket az előadással kapcsolatban. Csodálatos beszélgetések születtek, többen nagyon őszintén megnyíltak, és rettenetesen jó érzés volt átélni, hogy mennyire mélyen megérintette az előadás a közönséget. Balzsam volt a lelkemnek mindez egy-egy előadás után 

– mondta el Mészáros Sára. – A másik szerep, amit kiemelnék a mögöttünk álló évadból, egy valódi desszert volt számomra, ez a Sirályban Arkagyina szerepe volt, amelyben szárnyalni lehetett. Nagyon szeretek Ilja Bocsarnikovsz rendezővel dolgozni, aki a Meggyeskertet is rendezte. Számomra nagyon szimpatikus az, ahogy a színházat látja – tette hozzá. – Ritkábban játszom a könnyedebb darabokban, de például a gyerekdarabokat is szeretem, ahol egy másfajta mesterségbeli tudásra van szükség. Kell tudni poént mondani, énekelni táncolni – folytatta. 

A színház számomra a mai napig egy varázslat, egy csoda.

 Akkor is, ha a nézőtéren ülök. Felgördül a függöny, elsötétül a fény és én máris mosolygok, mint egy kisgyerek. Bátyám, Mészáros Máté is színész, igyekszünk egymás alakításait figyelemmel kísérni, bár most nekem van restanciám felé, de örömmel tölt el, ha láthatom. 
A színésznőtől megtudtuk, hogy a következő évad első bemutatójában az Őszi álomban lép először színpadra. 
Bérczes László rendezi a darabot, akivel már többször dolgoztam együtt. Nagyon szeretem az ízlését, a bizonytalanságokat, amikkel dolgozik. Nagyon jól ismerem, de mindig tud újat mutatni számomra. Szeret finoman elemezgetni, úgy érzem, hogy vele egy színházi nyelvet beszélünk. Az ő rendezése után Kelemen József rendezésében kaptam szerepet, majd A mi kis városunkban játszom. 
 

Bíbelődés és bagolyhuhogás

A székesfehérvári születésű színésznő Eger, majd Pécs után érkezett Kaposvárra, s több mint tíz éve vidéki életet él. – Nem vágyom a nagyvárosba, én falusi csaj vagyok, annak minden egyszerűségével. Előadások után sietek haza, nagyon szeretek otthon lenni, imádom a természetet, a jó levegőt a madárcsicsergést, a bagolyhuhogást. A kerttel való bíbelődés is fontos, igazi feltöltődés számomra. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában