Videó

2024.07.10. 11:30

A hírös város alkotóháza fogadta a kaposvári egyetemistákat

A vadasparkban hűsölő állatok és fürdőruhás modell képeit festették meg a kaposvári egyetemisták a nyári alkotótáborban. Az elkészült képzőművészeti munkákat rögtön ki is állították.

Kovács Gábor László

Nyári alkotótábor nyílt Ősz Ilona festőművész irányításával a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusának Rippl-Rónai Művészeti Intézete képi ábrázolás szakos, másodéves hallgatói számára a kecskeméti alkotóházban. Az idei szakmai programban az ember- és állatfigurák együttes megjelenítésére koncentráltak képi kompozíciókon, festészeti eszközökkel. A hét első két napján a 14 hallgató a kecskeméti vadaspark állatairól készíthetett tanulmányrajzokat, majd a következő két napon élő emberi modell után dolgozhattak, végül megfestették nagyméretű kompozícióikat, melyeket a nyitott műterem program keretében tekinthették meg az érdeklődők az alkotóházban. 

A tizennégy egyetemi hallgatót két oktató is elkísérte a gyakorlatra

Ősz Ilona festőművész személyesen nem tudott eljönni az alkotótelepre, de interneten keresztül folyamatosan nyomon kísérte a munkát és instrukcióival látta el a résztvevőket. A 14 egyetemi hallgatót két oktató is segítette a nyári gyakorlaton Mátis Rita festőművész és Ficzek Ferenc képzőművész személyében. 

Ősz Ilona festőművész 1961-ben diplomázott az Iparművészeti Főiskolán (ma MOME). 1976-ban Dániába költözött, ahol kiállítások, színházi jelmezek és díszletek készítése, könyvillusztrációk, és plakátok tervezése jelentette a szakmai tevékenységét, melyet huszonnégy év tanítási gyakorlat egészített ki a Skolen for Billedkunst nevű, főiskola szintű intézményben. 2015-ben költözött vissza Budapestre. Az alkotótelep és work­shop a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával a Nemzeti Tehetségprogram keretében valósult meg a Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Kft. kecskeméti alkotóházában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában