művészházaspár

2017.10.19. 18:48

Absztrakt tájképek, tér nélkül mozgó figurák jelennek meg a tárlaton

Boldogan fogadták el a felkérést, hogy Kaposváron állítsanak ki, hiszen sok szál köti őket a városhoz. A Vojnich Erzsébet-Szüts Miklós művészházaspár évtizedek óta látogat a somogyi megyeszékhelyre színházba és kiállításokra. Most közös tárlaton mutatkoztak be az Együd Árpád Kulturális Központ Vaszary Képtárában.

K.G.

Különbözően alkot a két összetartozó ember: Szüts Miklós az absztrakt határán egyensúlyozó tájképeket készít, Vojnich Erzsébet korábban üres tereket festett, mostanában figurákat tér nélkül, melyek mozgásban vannak. Érdekli a küzdelem koreografált változata, ezért örökíti meg a táncot és a sportot.

A kiállítás megnyitóján Molnár Piroska olvasta fel Esterházy Péter egyik novelláját. A festőművész házaspárt barátság fűzte az íróhoz, és Molnár Piroskával is jó barátok. Magával ragadóak a képek, mondta a Nemzet színésze címmel kitüntetett színészlegenda a tárlatról.

– Két jelentős művész mutatkozik be ezúttal a kaposvári közönség előtt, a képeik sok rokonságot mutatnak – méltatta az alkotókat a kiállítást rendező Géger Melinda művészettörténész.

– Annyira nagy a szabadsága festőnek, s ezt nagyon szeretem – vallotta be Szüts Miklós. – A néző fantáziája pedig végtelen. Két szabad ember van az alkotásban: én és a néző. Azt csinálunk, amit akarunk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában