Kaposfest

2017.07.27. 09:40

Fesztivál a fesztiválban: telt ház lesz a Kaposfesten

Nyolcadszor rendezik meg a Kaposfestet, Kaposvár világszínvonalú klasszikus zenei fesztiválját augusztus 13-19 között. Bolyki György fesztiváligazgatóval beszélgettünk az idei kínálatról.

Kovács Gábor

Nemzetközi komolyzenei sztárparádé Kaposváron | Augusztusban Kaposvár Magyarország kulturális fővárosa – mondta a IV. Kaposfest megnyitóján Szita Károly, Kaposvár polgármestere –, s ez a minősítés a közönségtől származik. S hogy ez így lehet, köszönet Kokas Katalinnak, aki öt éve rábeszélt, csináljunk valami világhírűt

Baráti Kristós és Várdai István művészeti vezetők ismét nagyszerű programot állítottak össze, kiváló művészek részvételével – mondta Bolyki György fesztiváligazgató. – A fellépők kapcsán továbbra is arra biztatom a kedves közönséget, ne azt nézzék, ismerik-e a neveket, hanem higgyék el, a Kaposfestre csak olyan művészeket hívunk meg, akiket érdemes meghallgatni. A legtöbb fellépőnk az idén is a világsztárság előszobájában lévő, nagyszerű fiatal muzsikus, de persze, most is lesznek, akik az idősebb generációt képviselik. És ahogy már megszokhattuk, szinte minden fellépő új lesz, alig találkozhatunk majd régi arcokkal. Három év alatt több mint száz fellépőt ismerhet meg a kaposvári közönség a világ minden részéről, és egy közös van csak bennük: Baráti Kristóf és Várdai István szerint őket mindenképpen hallani kell a magyar koncertközönségnek.

– Hogy állnak a jegyeladások?

– Telt házra számítunk, ahogy az már megszokott a Kaposfesten. A jegyeladásokból látszik, lesz néha közönségproblémánk, ugyanis nem fogjuk tudni hova elhelyezni a sok érdeklődőt, de ilyenkor jönnek jól a párnák, melyeken a színpadon, a zongora alatt vagy a lépcsőkön is szoktak ülni. Nagy öröm számunkra, hogy a kaposvári közönség évek óta kitart a fesztivál mellett, és mindent megteszünk, hogy ne kelljen csalódniuk.

– A programot nézve sokrétűek lesznek a kísérőrendezvények.

– Valóban, minden klasszikus zenei koncerthez kapcsolódik egy kiegészítő rendezvény, melyek az élmények nagyon széles skáláját kínálják a gasztronómiától a kiállításokon át a kirándulásig. Arra törekszünk, hogy akik megtisztelnek minket jelenlétükkel, egész nap értékes programokon vehessenek részt. Az idén ismét vendégünk lesz Segal Viktor fesztivál séf, aki többek között megfőzi Beethoven kedvenc ételét, a leveshez pedig az én baromfifarmomról érkeznek majd a tyúkok. Nagy büszkeségünk, hogy bemutathatjuk az immár világhírű Rózsavölgyi csokoládét, melynek két tulajdonosa kaposvári illetőségű. Megnézzük a legnagyobb közép-európai holdkőzet darabot a Zselici Csillagparkban, ami a nagyközönség számára először lesz nyilvános. Megemlékezünk a reformáció ötszázadik évfordulójáról is. Valamint büszkén jelenthetem be, hogy a Kaposfesten debütál Bősze Ádám, mint stand up előadó, önálló zenei stand up műsorával.

– Új kezdeményezésként lesz egy „fesztivál a fesztiválban”, méghozzá a Vigasságok terén.

– Így van, augusztus 17-20 között megrendezzük az Első Kaposvári Kézműves Sörünnepet. A Dél-Dunántúl legjobb sörfőzdéi hozzák el söreiket, valamint az általuk meghívott vendég főzdék Budapestről, és Fótról. Persze, a sörhöz illő nagyszerű grillételek sem hiányozhatnak, lesz grillkolbász és mustáros flekken is. Azt szeretnénk, hogy hagyománnyá váljon a minőségi kézműves sörök fogyasztása, és minden évben ennek szentelhessük ezt a négy napos ünnepet. A Vigasságok tere gyönyörű helyszín, igyekszünk otthonossá tenni a vendégek számára. A kiváló sörök mellett fantasztikus zenékkel is készülünk, érdemes a fesztivál honlapján megtekinteni a sörünnep programját, biztos, hogy mindenki talál kedvére való fellépőt.

– A sörünnepre ingyenes a belépés?

– Nagyon sokat tanakodtunk, miként tudnánk jól összehangolni a sokféle szempontot, és végül arra jutottunk, hogy 500 forintos belépőjeggyel lehet látogatni a rendezvényt. Ez kevesebb, mint egy mozijegy árának a fele, de azért jelzi, hogy komolyan vesszük a rendezvényt. Szeretnénk, hogy vendégeink is komoly elvárásokkal érkezzenek, hisz így lehet csak prémium kategóriás rendezvényt létrehozni. Ám valójában az egész augusztus 13-20 közötti időszakra érvényes, hogy legfontosabb feladatunk a Kaposfest vendégeinek legmagasabb szintű kiszolgálása. Mindenkit szeretettel várunk, aki minőségi kikapcsolódásra és feltöltődésre vágyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában