piaci körkép

2021.06.11. 15:46

Zsenge cukorborsó a sláger, elkapkodták az epret is

Törökszegfű a kézben, érett eper a kosárban és még cukorborsó is került a szatyrokba a Kaposvári Nagypiacon. Sokan keresték még a paprika és paradicsom palántákat is, a hűvös tavasz miatt később kezdtek el ültetni.

Góz Lilla [email protected]

– Tizenöt láda epret hoztunk, reggel kilencre csak ez a pár doboz maradt már – mondta el Kristóf Katalin szuloki termelő. 1300 forintért kínálta piros epreit.

– A meleg betörése miatt gyorsan és egyszerre érnek most a szemek, de idén ezer forint alatt nem adjuk az eltenni való epret – sorolta a termelő. Sokan keresték már a lekvárnak való gyümölcsöt. – Egy ládával vettem dzsemnek, mert nagyon drága idén, 1200 volt kilója – mondta el az egyik vásárló. Több termelő egy nagy műanyag tálat tartott az ölében, ebbe pucolták a zsenge cukorborsót.

 

– 30 deka volt hatszázért, de hamar elkapkodták a pucoltat – mondta el Perák Sándorné. Másodszorra jött a kaposvári nagypiacra friss evolution fajtájú újkrumplival Horeczki Lászlóné.– Később indult a szezon a hűvös idő miatt, az eső jót tett a burgonyának, szépen fejlődtek – mondta el a kadarkúti őstermelő. Standján hamar fogytak a zsenge rózsaszín héjú burgonyák. Fábos Gabriella rendszeres piaclátogató, ezúttal húsok, holland sajtok, virágok és zöldségek kerültek a kosarába. – Paradicsom palántákat is vásároltam, amelyet nagy dézsába rakok bele, így vihetjük bárhova – sorolta a vásárló. Rádóczi Imre standjánál pedig elkapkodták a dinnyét, igaz borsos ára miatt negyed és fél darabba szelve kérték. Már csemegekukoricát is kínáltak, csövenként 400 forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!