Strandröpi

2017.07.14. 07:01

A legjobbak csapnak össze a siófoki Beach Arénában

Az év legnívósabb strandröplabda eseményét rendezik ezekben a napokban Siófokon, ahol a Beach Aréna ad otthont CEV Satellit Tornának.

Keszthelyi Zoltán

A színvonalat jól mutatja, hogy a verseny összdíjazása 8000 Euro. Magyarország egyébként első alkalommal házigazdája ennek az öt állomásos versenysorozatnak.

A női és férfi mezőnyben a selejtezőből és a világranglista pontok alapján 16-16 páros kerül a főtáblára, a női döntőre szombaton (20 óra), a férfire pedig vasárnap (15 óra) kerül sor. A négy nap alatt 4-4 magyar párosnak is lehet szorítani a reggel kilenctől induló mérkőzéseken, közülük 3-3 csapat a főtáblán, 1-1 pedig a selejtezőben indulhat.

Mintegy harminc országból érkezett nevezés: a nőknél 53, a férfiaknál 72 páros, azaz összesen 125 duó jelentkezett, ebből 15 magyar. A tornán azonban csak a legjobb 24-24 kettős vehet részt.

Az esemény felvezető sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az egy időben zajló ifjúsági olimpiai selejtezőben a magyarok közül a fiúknál Hajós Artúr és Stréli Bence kettőse önbizalommal telve léphettek pályára, hiszen kedden Szlovéniában 18 évesként a 20 évesek között nyertek meg egy rangos nemzetközi tornát. A nőknél Tátrai Nikoletta és Tóth-Lakits Petra érdekelt, a magyaroknak lengyel, holland, szerb és bosnyák duókat kell legyőzni ahhoz, bejussanak a következő selejtező körben, ahol már a jövő évi Buenos Aires-i viadalra való kijutás a tét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában