Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság

2017.08.25. 09:25

Balatonlelle vagy Toponár – veretlenek csatája a 3. fordulóban

Bár még csak a bajnoki pontvadászat elején járunk, lassan körvonalazódnak az erőviszonyok. A hétvégi harmadik fordulóban két százszázalékos csapat feszül egymásnak; a bajnok Balatonlelle az afrikai légiósait is több kulcsjátékosát elveszítő Toponárt fogadja.

Fenyő Gábor

A 3. forduló párosítása

Szombat – 17 óra: Balatonlelle–Toponár

A bajnoki címvédő Balatonlelle mestere, Kenéz Szabolcs a tavalyinál bővebb kerettel dolgozhat, lévén nyolcan érkeztek, ellenben csak négyen köszöntek el.

A két kapus közül Czerula Dávid Salgótarjánba, Czebei Ádám pedig Nagyatádra igazolt, míg Laczkó Dávid Kiskunhalason folytatja, Böjte Patrik pedig visszatért a Kaposvári Rákóczi FC kötelékébe. A két új hálóőr Parragi Olivér és Finta Balázs; előbbi a Zala megyei bajnokságban érdekelt Kiskanizsáról, utóbbi pedig Fonyódról érkezett. Az előző szezonban Mátyás Kristóf az NB III.-as Bp. ESMTK, Hegedűs Gyula a BLASZ-ban szereplő SZAC, míg Takács György a Fonyód csapatában szerepelt. Kajtár Benjámin és Kovács Kristóf a Siófoki Bányász utánpótlásától jött, Béres Ferenc pedig Ausztriából tért haza.

– Érdekesnek ígérkezik az idei bajnokság, hiszen a Nagyatád is a bajnoki címet pályázza meg, s a nyáron megerősödött Balatoni Vasasnak is nagyon komoly tervei vannak – kezdte Kenéz Szabolcs, a Balatonlelle mestere. – Stabil csapattal rendelkezik a Nagybajom és a Tab, a rossz rajtja ellenére nem szabad leírni a Babócsát, a nyári nagy játékosmozgások révén pedig jóval izmosabb lett a Magyaregres. S persze ne feledkezzünk meg arról, hogy mindig akad csapat, amely meglepetést tud okozni. Ahhoz, hogy megvédjük az elsőségünket, minden pontra szükségünk van, így szombaton a Toponár ellen is hármat tervezünk.

Ami biztos: a legutóbb Balatonkeresztúron kiállított Hegedűs Gyula eltiltás miatt kénytelen lesz kihagyni a szombati Toponár elleni hazai derbit, míg Somogyi Zoltánnak megroppant a csípője, így kérdéses a játéka.

Toponáron inkább mentek, mint érkeztek. Fél csapatra valónyi labdarúgó – a három afrikai légiós (a gambiai Jammeh Haruna, a ghanai Ellis Samuel Ato és a kameruni Fomumbod Eyah Eugene) mellett még a kapus Bogdán Benjámin, valamint Halász Roland és Farkas Tibor – a Tolna megyei bajnokságban érdekelt Tamásiba tette át a székhelyét, míg Pető Tamás Kadarkúton, Gréczi Bence pedig Mezőcsokonyán folytatja. A két új játékos Hegedűs István kapus Kaposmérőről és Nagy Armand Nagybajomból.

– Nagyon bíztunk a jó rajtban: ha némi szerencsével is, de a nyitányon elhoztuk a pontokat az újonc Kadarkút otthonából, a Marcalinak pedig mindenképpen szerettünk volna visszavágni a Magyar Kupában elszenvedett vereségért – mondta Keller Imre, a Toponár technikai vezetője. – Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk a balatonlellei derbi esélyesei, de azért megpróbáljuk. Azt előre ígérhetem, hogy nem feltartott kézzel megyünk majd ki szombaton délután a pályára.

Hornyák Dávidot még az előző bajnokságban az utolsó fordulóban a Nagybajom ellen kiállították, s három bajnokira meszelték el. A lellei fellépést még kihagyja, a jövő héten a Balatoni Vasas ellen viszont már újra elfoglalhatja helyét a kezdőcsapatban. Az ifjúságiaktól felkerült Falka Milán is hiányozni fog, aki legutóbb a Marcali elleni hazain nagy rúgást kapott a lábára, s azóta is fájlalja.

Szombat – 17 óra: Csurgó–Fonyód

Két, eddig (még) pont nélkül álló csapat találkozik egymással. Háromesélyes derbi, de a hazai pálya a Csurgó mellett szól.

Szombat – 17 óra: Balatoni Vasas–Balatonkeresztúr

Nagy kérdés, hogy a Balaton-parti rangadón a Keresztúr vajon képes lesz-e feltartóztatni a nyáron alaposan megerősödött Balatoni Vasas alakulatát. A vendégek gyaníthatóan az egy pontot is roppant mód tudnák értékelni.

Szombat – 17 óra: Marcali–Karád

A házigazda Marcali még nem szerzett pontot, ellenben a Karád már négyet is begyűjtött. Van rá sansz, hogy Marcaliban sem maradnak pont(ok) nélkül.

Szombat – 17 óra: Kadarkút–Babócsa

A második fordulóban a jó erőkből álló Karád otthonában megszerezte az első pontját az újonc Kadarkút. A Babócsa meglepetésre hazai pályán alulmaradt a másik újonccal, a Somogysárddal szemben, ám nagy hiba lenne őket leírni. Vagyis bármilyen eredmény elképzelhető.

Szombat – 17 óra: Nagyatád–Tab

A bajnoki címért folyó versenyfutásban gyaníthatóan minden egyes pont nagy súllyal bír. Bár a tabi egylet a masszív csapatok közé tartozik, meglepetés lenne, ha pontosan tudnának távozni Nagyatádról.

Vasárnap – 17 óra: Somogysárd–Magyaregres

Kiadós zakóval nyitott hazai pályán az újonc Somogysárd, rá egy hétre viszont – Kuti Richárd négy góljával – mindhárom pontot begyűjtötték Babócsán. A Magyaregres ellenben győztes meccsel nyitott Tabon, majd hazai pályán – szintén egyetlen góllal – alulmaradt a Nagyatáddal szemben. Egy újabb háromesélyes találkozó.

Vasárnap – 17 óra: Nagybajom–Segesd

Jobb játékerőt képvisel a Nagybajom, ráadásul ők játszanak otthon, így aztán borítékolható a hazai siker.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában