Vízilabda OB I.

2017.08.01. 18:52

Megkezdte a felkészülést a Kaposvári VK

Hogy pontosan mikor is kezdődik majd a bajnoki pontvadászat, azt most még senki nem tudná pontosan megmondani. A Szécsi Zoltán, idősebb Berta József edződuó vezette Kaposvári VK OB I.-es vízilabdacsapata mindenesetre megkezdte a felkészülést az új szezonra.

Fenyő Gábor

Tavalyhoz hasonlóan Tamásiban kezdte az új évadot a Kaposvári VK társulata, ahol a szomszédvár pécsiekkel játszottak bemutató-mérkőzést, s ezt követően kezdték meg a nyári alapozást.

– Napi szinten vagy öt órát alapozunk – mondta idősebb Berta József, Szécsi Zoltán segítője. – A délelőtti két órás vízes edzést egy óra kondi vezeti fel. Délelőtt a játékon van a hangsúly, az esti tréningen pedig – amelybe az utánpótlás korú játékosaink is bekapcsolódnak – a technika csiszolása kerül előtérbe.

A zuhanyhiradó szerint az előző két évhez hasonlóan most is két nyolcas csoportban rendezik majd a bajnoki alapszakaszt, de hogy pontosan mikor kezdődik majd a sorozat, azt jelen pillanatban ember nem tudná megmondani. Valamikor szeptemberben lesz a rajt, amit egy héttel megelőz a Magyar Kupa. A Kaposvári VK szeretne hazai környezetben játszani, ezért megpályázzák majd a csoport-selejtező rendezési jogát.

A Kaposvári VK-tól hárman köszöntek el. A saját nevelésű házi gólkirály, ifjabb Berta József az ötödik helyen zárt, így a LEN Kupában érdekelt Miskolci VLC-hez igazolt. A tavaly érkezett Hegedűs Bence Németországban folytatja a pályafutását, s elköszönt a szlovák válogatott Polovic Krisztián is. Ugyanakkor ketten érkeztek. Az utánpótlás válogatott, 18 esztendős Lukács Ábel Benedek Miskolcról jött, a balkezes, 21 éves montenegrói Nikola Giga pedig legutóbb a francia bajnokságban játszott.

A kaposváriak érdekeltek az OB I/B. csoportos pontvadászatban is. Ez a csapat az utánpótlás korú játékosokra épül, s három olyan 21 éven aluli pólós is szerepelhet, akik tagjai a Kaposvári VK nagycsapatának.

A Kaposvári VK játékoskerete

Krémer Balázs, Nemes Balázs, Szabó Marcell – kapusok; Dobos Dávid, Kovács Olivér, Palotás Sámuel, Pataki Gergely, Varga Zsolt, Tóth Kristóf, Vindisch Ferenc, Juhász-Szelei Norbert, Sántavy Máté, Lukács Ábel Benedek, Nikola Giga (montenegrói) – mezőnyjátékosok.

Nemzetközi torna

A hétvégén rangos nemzetközi felkészülési utánpótlás (15 évesek) vízilabdatornának lesz a házigazdája Kaposvár. A magyarok Szerbiával, Montenegróval és Törökországgal csapnak majd össze. A korosztályos Európa-bajnokságra készülő magyar együttesnek sajnos nincs kaposvári tagja.

A program.

Péntek: Szerbia–Montenegró 17 órakor; Magyarország–Törökország 18.15 órakor.

Szombat: Montenegró–Törökország 17 órakor; Magyarország–Szerbia 18.15 órakor.

Vasárnap: Szerbia–Törökország 10 órakor; Magyarország–Montenegró 11.15 órakor.

A rá következő hétvégén a magyar és a horvát utánpótlás válogatott közös edzéseket tart a somogyi megyeszékhelyen, s a programban barátságos mérkőzések is szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában