Labdarúgó-NB III.

2017.08.31. 07:00

Pápán is megőrizné veretlenségét a Rákóczi

Pápán folytatná veretlenségi sorozatát a Kaposvári Rákóczi FC együttese. Artner Tamás csapatát pénteken 19 órakor szólítják majd pályára a Veszprém megyei városban.

Klein Péter Nándor

A kaposváriak a Csornai SE után egy újabb nullapontos együttes ellen lépnek pályára a Labdarúgó-NB III. Nyugati csoportjának negyedik körben. A bajnokság megnyeréséért küzdő somogyiak az újonc, Pápai Perutz FC otthonában sem lassítanának.

– A Pápa eddigi eredményei ne tévesszenek meg senkit – fogalmazott Artner Tamás, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Rutinos játékosok alkotják a keretüket. Sokan érkeztek hozzájuk Ajkáról, köztük azok a labdarúgók is, akik három gólt rúgtak nekünk az ajkai, 4–0-ra elvesztett mérkőzésen. Mi vagyunk az összecsapás esélyesei, de ezt csak úgy tudjuk realizálni, ha kevés lesz a gyenge egyéni teljesítmény.

A Rákóczi az első körben még nem talált a BKV Előre kapujába, azóta viszont egy magabiztos győzelmet aratott Dunaharasztiban, majd egy hajrában szerzett góllal legyőzte a Csornát. A kaposvári védelemre sem lehet panasz, eddig csupán a kisalföldieknek sikerült bevenniük Slakta Balázs kapuját. A pápaiak az első fordulóban a Pénzügyőr otthonában kaptak ki, majd otthon az Ajka ellen. A legutóbbi fordulóban pedig ötgólos mérkőzésen maradtak alul a III. ker. TVE ellen.

– Komolyan kell vennünk a Pápát, felkészültünk belőlük, kielemeztük őket, begyakoroltuk, amit játszani szeretnénk ellenük – mondta Artner Tamás. – A legfontosabb, hogy az a három-négy játékosom, akiktől sokkal többet várok, összeszedje magát, mert akkor biztos, hogy javulni fog a csapatjátékunk, sokkal gördülékenyebbek leszünk, jobban fogunk futballozni.

A Pápa az előző szezonban a Veszprém megyei bajnokságban szerepelt, melyet hatpontos előnnyel, 142-10-es gólkülönbséggel nyert meg. A pápai csapatot elsősorban az előző bajnokságban a negyedik Ajka, valamint az ötödik helyen végző Csorna együtteseiből próbálták megerősíteni. Egy érvágás azonban érte őket, ugyanis nem tartott a csapattal a magasabb osztályba Venczel Zoltán, aki 49 góllal járult hozzá a Pápa bajnoki címéhez.

A kaposváriaknál Rajczi Péter továbbra is sérüléssel bajlódik, így ezúttal sem állhat a szakmai stáb rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában