Galéria – Futball

2017.08.26. 21:18

Sóron góljaival nyert a Rákóczi

A még nyeretlen Csornai SE együttesét fogadta a még veretlen Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztály Nyugati csoportjának harmadik fordulójában. Az igen jó iramú, sok helyzetet hozó találkozón végül Sóron Tibor duplájával nyert a Rákóczi.

Klein Péter

A találkozó első perceiben a vendégek kétszer is veszélyeztettek. A negyedik percben Nehéz Máté egyedül törhetett kapura, lövését a kivetődő Slakta Balázs nagy bravúrral védte, majd a szögletet követően Füredi Ádám lőtt kevéssel mellé. A kezdeti nehézségek után folyamatosan vette át a mérkőzés irányítását a Kaposvár, egyre többet birtokolták a labdát Nagy Krisztiánék, s egyre többszer kerültek a csornai kapu előterébe. A hazai fölény a 27. percben érett góllá, amikor Sóron Tibor megpattanó lövése talált utat a kapuba. A félidő hajrája több izgalmas jelenetet is tartogatott, hiszen Weitner Ádám kis híján kétszer is bevette a hazaiak kapuját. Előbb egy remek átadás után lőhetett kapura, de Slakba Balázs hatalmasat védett. A következő helyzetnél már a kaposvári kapuson is átjutott lövése, de Bakos Balázs a gólvonalról kivágta a labdát. A kettő között pedig Szakály Attila szabadrúgását tornázta ki Lőre Pál.

A második játékrészre kettő cserélt a kaposváriak trénre, Artner Tamás, s szerkezetet is váltott a hazai csapat. A kaposváriak védekezése ezáltal sokkal stabilabb lett, uralták a középpályát, s számos labdát szereztek. A találkozó hajrájában azonban Füredi Ádám megpattanó szabadrúgás utat talált Slakta Balázs kapujába, így egyenlíteni tudott a vendégcsapat. A hátralévő percekben a Rákóczi mindent megtette azért, hogy újra átvegye a vezetést. Egy kontra után azonban a vendégek előtt adódott lehetőség arra, hogy elvigyék a három pontot, de Csikós Sándor hatalmas kapufát lőtt. Az utolsó előtti percben azonban jött a csattanó: Nagy Krisztián löbbőlt egy labdát Kollega Krisztián elé, aki középre gurított, ahol Sóron Tibor érkezett, s higgadtan passzolt a kapuba.

 

A kaposváriak egy jó iramú mérkőzésen tudtak három pontot szerezni, melyen mindkét csapat előtt bőven akadt gólszerzési lehetőség. Artner Tamás csapata így továbbra is veretlen a bajnokságban.

Kaposvári Rákóczi FC–Csornai SE 2–1 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 500 néző. V.: Kovács G. (Schweinhardt, Rózsa).

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Ur (Kollega K., a szünetben), Bakos, Lakatos G. – Vachtler, Nagy K., Ludánszki (Böjte, 77. p.), Szakály A., Hadaró (Nagy J., a szünetben) – Andorka, Sóron. Vezetőedző: Artner Tamás.

Csornai SE: Lőre – Hajba (Kelemen, 59. p.), Nagy Sz., Litresics, Füredi – Csikós, Kerékgyártó, Czanik, Kis Sz. (Németh B., 68. p.), Nehéz – Weitner. Vezetőedző: Bognár Zsolt.

Gólszerzők: Sóron (27. és a 89 p.), illetve Füredi (76. p.).

Sárga lap: Nagy K. (8. p.), Hadaró (44. p.), Vachtler (50. p.), Sóron (90. p.) illetve Hajba (30. p.), Csikós (31. p.), Kis Sz. (67. p.).

Ezek is érdekelhetik