Pofonözön a Vigasságok terén

2017.08.29. 15:01

Új időpontban és helyszínen rendezik az emléktornát

Új időpontban és új helyszínen is rendezik a sorrendben hetedik női és férfi, utánpótlás és felnőtt idősebb Süllős Gyula ökölvívó-emléktornát. Korábban szeptember első szombatján a Munkácsy Mihály Gimnázium aulájában rendezték a látványos kaposvári pofonpartit; most augusztus 31-én, csütörtökön este szabadtéren, a Vigasságok terén lesz.

Fenyő Gábor

Hagyomány már, hogy az őszi bunyós idényt a kaposvári – női és férfi, utánpótlás és felnőtt – idősebb Süllős Gyula ökölvívó-emléktorna vezeti fel, így tisztelegve a magyar ökölvívósport 2009-ben elhunyt nagy mecénására, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) egykori alelnökére. A 18 órakor kezdődő pofonzuhatagon – amelyet megelőz a közös megemlékezés – a Ring SC Kaposvár, a Lelle Fitness és Küzdősport Egyesület, a Kaposvári Nehézatlétikai SE, valamint a Juta Ring SC bunyósait felvonultató somogyi csapat tagjai a Bp. Vasas-Süllős Box Team sportolóival, továbbá egri, kőszegi, nagykanizsai és pécsi ökölvívókkal csapnak majd össze.

A hagyományos kaposvári pofonparti csütörtökön 18 órakor veszi kezdetét a Megyeháza udvarán, a Vigasságok terén. Ha netán rosszra fordul az idő, akkor „beviszik” a Ring SC Kaposvár főhadiszállására, az Arany úti volt Dózsa-edzőcsarnokba. A tervek szerint a publikum 15 összecsapást láthat – az „étlapon” serdülő, junior, ifjúsági és felnőtt találkozók szerepelnek, s a gyengébbik, pontosabban a szebbik nem képviselői is megmutatják, hogy mire képesek a ringben –, a belépés pedig díjtalan.

A somogyi csapat

Ring SC Kaposvár. Serdülők. 41,5 kg: Koloszár Valentin. Juniorok. 52 kg: Lakatos Zsolt. 66 kg: Balogh Ádám. 70 kg: Györei Barnabás. 75 kg: Fazekas Máté. Ifjúságiak. 58 kg: Mislai Kristóf. 64 kg: Bogdán Tibor. Az egyaránt 37 kg-os Bogdán Dorina és Koloszár Vivien egymással bemutatózik.

Lelle Fitness és Küzdősport Egyesület. Juniorok. 66 kg: Varga Bence. Ifjúságiak. 64 kg: Kertész Dávid és Dévényi Dominik.

Kaposvári Nehézatlétikai SE. Juniorok – leányok. 57 kg: Matesz Viktória. Ifjúságiak. 60 kg: Bogdán Krisztián.

Juta Ring SC. Serdülők. 62 kg: Ignácz Bálint.

A mecénás

Idősebb Süllős Gyula (1952 Budapest – 2009 Budapest) a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) alelnökeként ténykedett, az ökölvívósport önzetlen, nagyvonalú mecénása volt. Sokat tett és áldozott azért (is), hogy újra felélessze a romokban fekvő kaposvári, somogyi ökölvívóéletet.

A Süllős család 2008-ban kapcsolódott be a somogyi ökölvívó-életbe. Egyre többen kezdtek bunyózni, s az eredmények sem maradtak el. A Vajmi Csaba vezette Ring SC Kaposvár az ország egyik legeredményesebb utánpótlás-bázisává nőtte ki magát. A somogyi színeket képviselő bunyósok nemcsak a korosztályos országos bajnokságokon és diákolimpiákon feszíthettek büszkén a dobogón, hanem rangos nemzetközi versenyeken, utánpótlás Európa-bajnokságokon. Petrovics Gabriella két éve Keszthelyen junior Európa-bajnoki címet szerzett, egy évvel később pedig Tóth Richárdot Kínában az ifjúsági olimpián szólították ringbe, ahol végül az ötödik helyen zárt.

Idősebb Süllős Gyula azon kevesek közé tartozott, aki felkarolta a hátrányos helyzetű gyermekeket, a szegényeket, s később sem hagyta magukra őket. Amit megálmodott, az idővel valóság lett. Ő azonban mindezt már nem érhette meg...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában