Kosárlabda NB I/A., férfiak

2017.08.14. 12:57

Újra pattog a labda – elkezdte a felkészülést a Kaposvári KK

A Kaposvári KK mestere, Fekete Ádám a következő két hétben nem fogja megszakítani a társaságot, de azon lesz, hogy mindenki minél jobb kondiba kerüljön.

Fenyő Gábor

A hétfői nyitányon egyelőre kilenc játékosnak vezényelt edzést Fekete Ádám, a Kaposvári KK mestere. A magyar kontingens teljes volt – Fodor Márton a nyáron a fővárosba költözött, a saját nevelésű center, Steller Balázs pedig az ifjúsági csapatból került fel –, míg a légiósok közül a legutóbb Kecskeméten játszott Tomislav Ivosev is megkezdte a munkát. A többiek – az újra visszatérő egykori nagy közönségkedvenc, Marko Spica, továbbá a két amerikai kosaras, Christopher Dunn és Mo Evans – majd később kapcsolódik be.

– Az első két hétben az erőnlétre fektetjük a fő hangsúlyt. Délelőttönként kondizunk, erősítünk és futunk, délután pedig bevonulunk a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokába. Nem az a cél, hogy kicsináljam a társaságot, de nem akármilyen sorozat előtt állunk, s ahhoz kell a megfelelő kondi – mondta bevezetőül Fekete Ádám vezetőedző.

– Érdekes szerkezetű csapattal érdekes szezonnak nézünk elébe. Akiknek eddig kevesebb lehetőség jutott, azok most az előtérbe kerülhetnek – tette hozzá Monok Tibor, a Kaposvári KK ügyvezetője.

– Szeptember 4-én Zalaegerszegen játsszuk az első edzőmeccsünket – folytatta Polczer Kata technikai vezető. – Két előkészületi mérkőzést tervezünk magyar együttesek ellen Kaposváron – az első zárt kapus lesz –, a hagyományos Orosz László emléktornán pedig a visszatérő vendégnek számító Pécs és Szeged mellett a MAFC – a soraiban immár Fodor Mártonnal – lesz a negyedik csapat. Szintén szeptemberben a pécsi és a paksi felkészülési tornára vagyunk hivatalosak.

A kaposvári hívek mindenesetre könnyebb rajtot is el tudtak volna képzelni. A bajnoki sorsolás szerint ugyanis – ami gyaníthatóan még több helyen is változni fog – a Kaposvári KK szeptember 30-án mutatkozik majd be a bajnoki címvédő Fehérvár otthonában. Az első hazai bajnoki október 7-én lesz, amikor is a Jászberény lép fel Kaposváron.

A játékoskeret

Hock Gergő, Christopher Dunn (amerikai) – irányítók; Hendlein Roland, Baki Gergely, Papp Péter, Bogdán Benedek, Kocsis Zalán, Tomislav Ivosev (szerb-magyar), Mo Evans (amerikai) – bedobók; Grebenár Péter, Steller Balázs, Marko Spica (szerb-magyar) – centerek. Érkeztek (4): Marko Spica (szerb-magyar) – center (Sopron); Tomislav Ivosev (szerb-magyar) – bedobó (Kecskemét); Christopher Dunn (amerikai) – irányító (legutóbb a német II. osztályban játszott); Mo Evans (amerikai) – bedobó (legutóbb az amerikai egyetemi bajnokságban szerepelt).

Az ifjúságiaktól került fel (1): Steller Balázs – center. Távoztak (5): Fodor Márton – bedobó (MAFC); Jaytornah Wisseh (amerikai) – irányító (visszatért Szlovákiába); Winsome Fraizer (amerikai) – bedobó (Argentínában szeretné folytatni); Malik Cooke (amerikai) – bedobó (Ausztriában szeretné folytatni); Kenneth Simms (amerikai) – center (Európában szeretné folytatni).

A szakmai stáb. Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan. Erőnléti edző: Fehér Iván. Videóelemző: Pöttendi Gábor. Gyuró: Horváth Tamás. Gyógytornász: Fekete Judit. Technikai vezető: Polczer Kata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában