Finndingi

2017.09.10. 14:25

Berecz Zsombor ötödikként zárt a világbajnoksághon

Berecz Zsombor 2. helyen ért célba a versenyt záró Éremfutamon az olimpiai Finn Osztály világbajnokságán és így összetettben az 5. helyen végzett az Opel Finn Gold Cupon Balatonföldváron.

A hét futam alapján a 113 indulóból az első tízbe került versenyzők dupla pontszámért futott versenyére a Medal Race-re némi halasztás után gyenge kelet-északkeleti szélben került sor. Berecz Zsombor végig kitűnően versenyzett. Az első – széllel szemben cirkáló – szakaszon 4. helyen kerülte a bóját, majd a következő hátszélben egyet előrébb lépett a mai napra a világ tíz legjobbjának bizonyult versenyzője között. A második krajcban (cirkáló szakaszon) megerősítette ezt a 3. helyet Berecz Zsombor, és a befutóig tartó hátszélben nagyon türelmes és okos vitorlázással megelőzve a görög Mitakiszt 2. helyen ért célba. A vízen néző- és kísérőhajókon sokszáz magyar szurkoló köszöntötte legjobb magyar vitorlázót a célba futás után.

Berecz Zsombor ezzel a nagyszerű eredménnyel is 5. maradt az összetett sorrendben, mert az Éremfutamot az előtte egy ponttal kezdő holland Nicholas Heiner nyerte. Ugyan a dobogós helyeken végző ellenfeleket több hellyel is legyőzte, azoknak még hátrébb is kellett volna csúszni az ő előre lépéséhez.

A világbajnok a svéd Max Salminen lett. Ezüstérmes a francia Európa-bajnok Jonathan Lobert, míg a bronzérmet Éremfutam győzelmének köszönhetően Nicholas Heiner érdemelte ki. A negyedik helyen a 2014-ben világbajnok Ed Wright végzett, Berecz Zsombor előtt.

A versenyben indult maradék 103 hajó még egy utolsó futamra rajtolt el az Éremfutam után. A balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet vitorlázói és önkéntesei, illetve a Fluck Bence vezette versenyrendezőség kitűnőre vizsgázott a világbajnokság, az Opel Finn Gold Cup magas színvonalú lebonyolításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában