Ökölvívás

2017.09.01. 18:33

Elszánt bunyósok léptek fel a Vigasságok terén

Remek ötletnek bizonyult, hogy a hagyományos kaposvári Süllős Gyula ökölvívó-emléktornát a szabadba, a Vigasságok terére vitték a rendezők.

Fenyő Gábor

Régen voltak már ennyien Kaposváron és Somogyban ökölvívógálán. Remek ötlet volt, hogy a VII. Süllős Gyula ökölvívó-emléktornát a szabadba, egészen pontosan a Vigasságok terére vitték. A rendezők adtak a körítésre is; ahogy a nagy gálákon dukál, a rövid szünetekben szemrevaló bikinis hölgyek tudatták a publikummal, hogy hányadik menet is következik.

A nagyérdemű 15 találkozót láthatott, a somogyi mérleg pedig hét győztes meccs mellett négy vesztes volt (az egyik párban két somogyi mérkőzött egymással). A somogyi színeket képviselő Ring SC Kaposvár, Lelle Fitness és Küzdősport Egyesület, Kaposvári Nehézatlétikai SE és Juta Ring SC bunyósai mellett a Bp. Vasas-Süllős Box Team sportolóit, továbbá nagykanizsai, kőszegi, paksi, pécsi, kecskeméti és hévízi ökölvívókat láthatott a nézősereg. Amúgy jól járt mindenki, lévén a versenyzők mellett az edzők és a bírók is ajándékokkal megpakolva távozhattak a hagyományos kaposvári erőpróbáról.

A somogyi eredmények

Ring SC Kaposvár

Serdülők. A 43 kg-os Koloszár Valentin 3:2 arányú pontozásos győzelmet aratott a nagykanizsai Hollander Roland ellen, a 46 kg-os Légrádi Rámszesz pedig 4.1 arányú pontozásos vereséget szenvedett.

Juniorok. A 70 kg-os Györei Barnabás 4:1 arányú pontozásos vereséget szenvedett a Bp. Vasas-Süllős Box Team versenyzőjétől, Kozák Renátótól, míg a 75 kg-os Fazekas Máté 4:1 arányú pontozásos győzelmet aratott a kőszegi Farkas Richárd ellen.

Ifjúságiak. Az 56 kg-os Mislai Kristóf egyhangú pontozással verte a paksi Zsiga Zsoltot, akárcsak a 64 kg-os Bogdán Tibor a Bp. Vasas-Süllős Box Team versenyzőjét, Mészáros Ákost.

Az egyaránt 37 kg-os Bogdán Dorina és Koloszár Vivien bemutatózott egymással.

Kaposvári Nehézatlétikai SE

Juniorok – leányok. Az 57 kg-os Matesz Viktória egyhangú pontozással verte a kőszegi Pesti Gabriellát.

Ifjúságiak. A 60 kg-os Bogdán Krisztián egyhangú pontozással verte a kőszegi Szoták Tituszt.

Lelle Fitness és Küzdősport Egyesület

Ifjúságiak. Az egyaránt 64 kg-os Dévényi Dominik a kőszegi Jankó Krisztiántól kapott ki 3:2 arányú pontozással, míg Kertész Dávid egyhangú pontozásos vereséget szenvedett a nagykanizsai Botos Károlytól.

Juta Ring SC

Serdülők. A 46 kg-os Ignácz Bálint 4:1 arányú pontozásos győzelmet aratott Légrádi Rámszesz (Ring SC Kaposvár) ellen.

A díjakat az egykori olimpiai bronzérmes és világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, többszörös profi vb-győztes Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke, a volt olimpiai bajnok és kétszeres Eb-aranyérmes Gedó György, valamint ifjabb Süllős Gyula, a MÖSZ alelnöke, a Somogy Megyei Ökölvívó Szövetség elnőke, Dér Tamás, a MÖSZ alelnöke, Kaposvár alpolgármestere, Varga Gergely, a MÖSZ elnökségének a tagja, Kovács László volt szövetségi kapitány, szakmai igazgató, Szántó László, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Ellenőrző Testületének a tagja, a Somogy Megyei Ökölvívó Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke, továbbá Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke adta át.

Megújítaná az edzőképzést

Nagy szükség van az ilyen rendezvényekre, na meg az olyan, ökölvívás iránt elkötelezett mecénásokra, mint a Süllős család – kezdte Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) új elnöke. – Sokan vagyunk, jó a hangulat, s a gondos házigazdáknak köszönhetően mindenki – versenyzőktől, edzőktől egészen a versenybírókig – megbecsülve érezheti magát, jó emlékekkel távozhat Kaposvárról. Telitalálatnak bizonyult, hogy szabadtéren legyen a gála. Az ilyen rendezvények révén kaphat új erőre, lehet sikeres a sportág.

– Vannak tehetségeink?

– Abban nem szenvedünk hiányt. Hogy meddig jutnak el, s lesz-e belőlük idővel élsportoló, az nagyrészt az edzőkön múlik. Ez egyébként a legégetőbb probléma; az edzőképzésben van nagy lemaradásunk, amin minél előbb változtatni kell(ene).

– Sikerülni fog?

– Rengeteg a feladat, bőven akad tennivaló. Időnként úgy érzem, egy fenékkel száz lovat kell megülnöm. Csak közösen, összefogva és egymást támogatva juthatunk előrébb. Ezért mondtam igent, amikor felkértek az elnöki posztra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában