Labdarúgó NB II.

2017.09.30. 17:57

Vereséggel debütált a BFC Siófok új edzője

Kikapott Szolnokon a BFC Siófok, mely immár így 206 perce gólképtelen. Ezúttal több helyzetet kidolgoztak a somogyiak, mégsem találtak a hazai kapuba.

Keszthelyi Zoltán

Szolnoki MÁV FC–BFC Siófok 1–0 (1–0)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 600 néző. Vezette: Lovas László (Pápai Zoltán, Szilágyi Norbert)

A negyedik helyezett otthonában Eleké volt az első helyzet Szabó passza után, ám a kifutó kapusba lőtt. A BFC Siófok vezetése helyett első lehetőségéből a Szolnok talált be. Egy jobbról érkező labdát Molnár a hosszún rosszul talált el, a kapu előtt keresztbe suhanó játékszert pedig Molnár négy méterről a hálóba passzolta. A bajt tovább fokozta Kovács sérülése, akinek a 26. percben volt egy jó lehetősége, ám Hrabina védett. Sőt, az utolsó öt percben is volt két balatoni helyzet, míg a hazai oldalon a gólon kívül semmi...

A fordulás után Fehér löketét hárította lábbal Hrabina, majd jött a találkozó legnagyobb ziccere, melynél Petneházi mélységi passza után Senic Szabót hozta helyzetbe, ám utóbbi a kifutó kapusba lőtt, akiben Elek ismétlése is elakadt. Rögtön ezt követően a gólszerző Farkasnak is volt egy meccslabdája, ám Balajcza, a BFC Siófok kapusa védett, majd a róla kipattanót mellé lőtte a szolnoki. Az utolsó húsz perc egyértelműen a vendégeké volt, akik – Farkas szöglet utáni – Lorentz révén kapufáig jutottak, ám a gól nem jött össze.

A balatoniak az új tréner Varga Attila bemutatkozó mérkőzésén szervezetten játszottak, helyzeteket dolgoztak ki, nem volt rossz elsőre, ám a játék minden eleméből még többet kell mutatnia a csapatnak, ha a céljait el kívánja érni.

– Két nap alatt megpróbáltam szervezetté tenni a csapatot persze az én filozófiámnak megfelelően és megpróbáltam hatni a csapatra, felrázni – mondta Varga Attila, a BFC Siófok mestere. – Jó iramú másodosztályú meccs volt, ilyen szintű együttes ellen sikerült hat helyzetet kidolgozni, ami nem rossz mutató, ám a győztes gól mégis a házigazdáknak jött össze.

– Sok hibával játszottunk, ám ma ez is belefért – tette hozzá Balogh Pál, a szolnokiak trénere. – Voltak szerencsés pillanatok a kapunk előtt, ennyi helyzetet még nem alakítottak ki ellenünk, mint a Siófok, mely többre hivatott, mint a helyezése mutatja.

Szolnoki MÁV FC: Hrabina – Molnár R., Ágoston, Balogh M., Papp Sz. – Katona Gy. (Pintér N. – 60.p.), Kenderes, Farkas A., Lakatos Cs. – Tóth L. (Jasarevic – 66.p.), Olasz D.(Pantovic – 79.p.). Vezetőedző: Balogh Pál.

BFC Siófok: Balajcza – Opavszky, Lorentz, Fehér Zs., Hidvégi – Kovács D. (Senic – 37.p.), Petneházi, Gál M., Farkas N. – Szabó B. (Kozma – 62.p.), Elek B. (Tóth B. – 62.p.). Vezetőedző: Varga Attila.

Gólszerzők: Farkas A. (17.p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában