Labdarúgó NB II. – előzetes

2017.10.27. 17:01

Dorogon folytatná a felzárkózást a BFC Siófok

A bajnoki tabellán tizennegyedik Dorog otthonában lép pályára a kieső helyen álló BFC Siófok, melynek nagyon fontos lenne további pontok gyűjtögetése a vasárnap, 13.30 órakor kezdődő bajnokin.

Keszthelyi Zoltán

A BFC Siófok talán kimászott a szakadékból, hisz tizenkét nyeretlen bajnoki után újra nyerni tudtak az elmúlt hétvégén, majd hét közben is teljesítették a tervet, vagyis tartalékolva a hétvégi bajnokira újabb sikerélményt szerezve továbbjutottak a Magyar Kupában, ahol a Nagyecsed lesz a következő ellenfelük. Ha újra nyernek, akkor a legjobb tizenhat közt vannak, ami azért pénzt is hoz a konyhára. Ha már pénz, arra bizony szükség lesz a téli szünetben keret megerősítéséhez.

A bajnokságban persze más lesz a helyzet, hisz a vendéglátó csak hazai pályán több pontot gyűjtött, mint a BFC Siófok eddig az összes bajnokin! Rúgtak húsz gólt, a Faragó, Mészáros, Simon trió egymaga tizenhármat, ami több mint, amit az egész siófoki együttes szerzett. Nagyon kemény találkozó vár tehát a Siófokiakra Dorogon, ahol többek közt már az MTK is elvérzett.

Ha pedig azt is hozzátesszük, hogy a BFC Siófok vendégként hat bajnokin, hat rúgott góllal mindössze egyetlen pontot szerzett akkor elmondhatjuk, már-már csodaszámba menne a sikerük. Az egy ponttal sem lehetnének persze elégedetlenek Siófokon, ám a győzelmek azok, melyek előre lendíthetik az együttes szekerét, persze ész nélkül sem rohanhatnak a falnak Varga edző tanítványai.

A dorogiak egyébként nyolc forduló után meglepő módon még azonos ponttal álltak a balatoniakkal, ám csináltak egy ötmeccses veretlenségi szériát három győzelemmel, amit a legutóbbi fordulóban elszenvedett kisvárdai vereséggel zárult. A dorogiak az utolsó kilenc percben három meccsen is betaláltak, vagyis a lefújásig koncentrálniuk kell a balatoniaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában