Labdarúgó NB II.

2017.10.22. 20:16

Petneházi gólja vetett véget a BFC Siófok vesszőfutásának

Megtört a jég a szakadó esőben; tizenkét nyeretlen bajnoki után újra győzni tudott egy „jó erőkből álló” Nyíregyháza ellen a BFC Siófok, mely ebben a szezonban harmadszor még gólt sem kapott.

Keszthelyi Zoltán

Merkantil Bank Liga NBII – 14. forduló

BFC Siófok–Nyíregyháza Spartacus FC 1–0 (0–0)

Siófok, Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Bertalan Dávid, Hofbauer Roland)

Hosszú böjt volt – melynek Petneházi találata vetett véget –, hiszen a nyitófordulóban, július végén (!) nyert utoljára bajnoki mérkőzést a BFC Siófok. A találkozó előtt hetedik Nyíregyháza ellen ráadásul megérdemelten szereztek három pontot a helyzetek alapján, pontosabban nagy lehetőségek csak náluk voltak. A piros-kékek a lefújás után hosszasan beszélgettek az őket elkísérő, kapu mögött lévő szurkolókkal...

Az ötvenedik percben a mezőny egyik legjobbjának, Gálnak a közeli próbálkozását ütötte kapufára Jova, aki a hetvenedikben Elek fejesét is védte. Mindkettő hatalmas helyzet volt… Harmadszorra már nem hibáztak a balatoniak, Farkas baloldali beadására remekül érkezett Nagy a hosszún, akinek középre tett labdáját Petneházi lőtte a kapuba. Az utóbbi egyébként játszott a nyírségieknél is, a szezonban ez volt a harmadik találta, ami hosszú nyeretlenségi sorozatnak vetett véget.

Akadtak persze nyíregyházi – elsősorban távoli – próbálkozások is, ám Balajcza mindig a helyén volt, így ebben a szezonban immár harmadszor nem kapott gólt a Siófok, mely az említett bajnokikon hét pontot gyűjtött. Ez a három pont remélhetőleg nagy lendületet ad Varga Attila együttesének a folytatásra, hisz legközelebb Dorogon nagyon fontos bajnoki következik, a két klubot hét pont és négy hely választja csak el egymástól a bajnoki tabellán.

BFC Siófok: Balajcza – Opavszky, Lorentz, Fehér Zs., Hidvégi – Nagy D. (Kozma – 94.p.), Gál M., Petnehézi, Farkas N. – Bévárdi (Balogh B. – 91.p.), Elek B. (Lázár Zs. – 90.p.). Vezetőedző: Varga Attila.

Nyíregyháza Spartacus FC: Jova – Kónya (Bajzát – 84.p.), Fodor M., Kelemen D., Farkas M. – Kártik – Pekár, Csilus T. (Rudolf G. – 59.p.), Kesztyűs, Rezes – Dragoner (Hinora – 59.p.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Gólszerző: Petneházi (81.p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában